2019. szeptember 30., hétfő

Petra Hülsmann: Das Leben fällt, wohin es will

Újabb spotify hangoskönyv. A szerző több regényét is olvastam már és ezúttal is azt kaptam, amit vártam. Hamburg, vicces, szerethető hősök, érzelmi kalamajkák – mindez garantált nála, most is így volt.


Az Ahrens nővérek nem is lehetnének különbözőbbek: Christine fegyelmezett, kétgyerekes anya, aki a családi hajóépítő vállalatot vezeti, míg a jó pár évvel fiatalabb Marie szeleburdi, állandóan váltogatja a munkahelyeit és a pasijait. Ám amikor a nővére megbetegedik, az apjuk azt akarja, vegyen részt a cég munkájában, a nővére pedig arra kéri, segítsen neki és a gyerekeinek a nehéz időszakban. Ezzel egy csapásra megváltozik az élete és lassan rájön, h szinte mindenki a buta kis fruskát látja benne és be kell látnia, nem alaptalanul. Nagy kihívások elé néz, eleinte eljátssza a cégnél is a butuska kislányt, de aztán egyre inkább kibontakozik Daniel oldalán, akit eleinte utál, de aztán egyre inkább megtetszik neki, innentől kezdve nem kérdés a hosszú huza-vona kimenetele. A beteg nővére támaszaként is helytáll, végigkövetjük Christine szenvedéstörténetét, a betegsége fizikai és lelki stációit is. Közben kiderül, h Marie élete mégsem olyan felszínes, mint amilyennek látszik és hogy a múltjában több olyan dolog volt, ami miatt olyan lett, amilyen. Lassan kezd a munnkában és a magánéletében is felelősséget vállalni, kezd rájönni, mi igazán fontos az életében és innentől kezdve Marie Ahrens sikerre van ítélve.
Könnyed stílusa és a tarka borító ellenére sokat akar a könyv, több fontos témát dob fel, ezek közül néhányba mélyebben is belemegy, nem is sikertelenül. Picit modern kori fejlődésregény is, hisz Marie nagy változáson esik át, céltalanul kallódó lányból céltudatos és sikeres nővé válik. A szereplők szerethetőek, ha kicsit rózsaszínűek is helyenként, összességében egy könnyed, de nem teljesen bugyuta, szórakoztató olvasmány, ami hozza azt, amit Hülsmann könyvei általában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése