2018. szeptember 30., vasárnap

Julia Hanel: Liebe, Zimt und Zucker

Marit 28 éves, irodalomból és anglisztikából diplomázott, de befejezve az egyetemet, hirtelen nehéz helyzetbe került. A pasija után költözött, feladva addigi hamburgi életét egy kisvárosba, Altburgba. Mikor azonban megjelent nála, a barátja teljesen váratlanul szakított vele. Mivel még reménykedik, h Toby esetleg meggondolja magát, ott marad és egy kávézóban kezd dolgozni.


Miközben lassan kiderül, miért is ért véget a kapcsolata, máris 2 újabb jelölt bukkant fel az életében. Az egy véletlen folytán először csak virtuálisan megismert ügyvéd, Julian, minden nő álma, nem csak sikeres és intelligens, elegáns, hanem van humora is és nagyon jól néz ki. Mikor azonban személyesen is találkoznak, az egész elég sótlan, unalmas, semmilyen. A kávézóban a kollégája, Moritz igazi sármőr, a kislányoktól a nagymamákig mindenkivel flörtöl és mindenki imádja, de a pasi 30 évesen még mindig az egyetemisták életét éli, bulikkal, nőkkel, alkohollal, de ambíciók nélkül, viszont minden érintése tűzbe hozza Maritot.
Őszintén szólva meglepett ez a könyv. Vágytam valami könnyedre, de tartottam is tőle, mert ezek közül sok olyan kiszámítható és bugyuta, h az már inkább fáj, mint szórakoztat. Az elején itt is azt gondoltam, h helyben vagyunk, már a 20. oldalon tudom, mi lesz a vége, de aztán meglepett Julia Hanel és hirtelen azon kaptam magam, h izgalmas a sztori, mert nem tudom, hogyan tovább. Még jobban tetszett volna, ha a végén meg meri lépni, h nincs happy end, de azért mégiscsak egy limonádéról van szó, ennyire azért nem volt merész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése