2019. március 7., csütörtök

Mia B. Meyers: Bucket List: Zurück ins Leben

Amikor Noah 30 évesen egy ritka betegségben hirtelen meghal, nem csak a barátnője, Amy és a családja számára omlik össze a világ, hanem gyerekkora óta legjobb barátja, Kyle számára is. Néhány héttel a temetés után aztán felbukkannak Noah levelei, amiket utolsó napjaiban írt a számára két legfontosabb ember, Amy és Kyle számára, hogy segítsen nekik visszatalálni az életbe.


Azt találta ki számukra, h valósítsák meg ők a bakancslistáját, mindazt, amit mindig is szeretett volna, de nem jutott rá ideje. A kívánságai, vagyis az együtt teljesítendő feladatok általában nem túl eredetiek, pl. egy dinner in the dark vacsora, adakozás, tetoválást kell készíttetniük stb. A közös élmények hatására a szeleburdi, szétszórt Amy és a pedáns, nőcsábász, Kyle új oldalról ismerik meg egymást, együtt lábalnak ki a kilátástalanul fájdalmas időszakból, segítenek egymásnak újból lábra állni. Nem meglepő módon aztán persze egyre gyengédebb érzelmeket kezdenek táplálni egymás iránt – az annál meglepőbb volt számomra, h ezzel főleg Kyle-nak van problémája – viaskodnak az érzéseikkel, a bűntudattal, de végül újra Noah az, aki jól időzített leveleivel helyre teszi a dolgokat.
Őrületesen nehéz helyzet lehet ez, de őszintén szólva nehezen tudom elképzelni, hogyan működik aztán egy ilyen kapcsolat, bár az is igaz, h ők az a két ember, akiket „nem zavar”, ha a kapcsolatukban ott van az a bizonyos harmadik, jelen esetben Noah. Mindenesetre néhány momentum meglehetősen bizarrnak hatott számomra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése