2014. június 4., szerda

Kiera Cass: Selection - Die Elite

Nem tudom eldönteni, h az írónő, vagy én fáradtam-e bele egy kicsit a dolgokba, de számomra olyan nagy újdonságokat nem hozott a 2. rész.


America úgy tűnik Maxon, a trónörökös mellett teszi le a voksát, de mikor barátnője, Marlee súlyosan megsérti a törvényeket és a trónörökös meg is bünteti, egy világ omlik össze benne. Aspen, régi szerelme persze máris vigasztalja és a lány rájön, ő az, aki mindig mellette állt, akire mindig számíthatott, újra felé hajlik.
Közben külföldi delegációk, a palotába időről-időre továbbra is betörő lázadók, szeszélyes casting résztvevők színesítik a történetet és fontos titkokra derül fény a múltból. Lassan kezd az is körvonalazódni, mit is akarnak a lázadók és kiderül, h a királyi családon belül nem olyan nagy az idill, mint amilyennek tűnik.
America érzései Maxon és Aspen iránt végig elég gyorsan változnak az események hatására és már nem csak az ő oldaláról tűnik háromszögnek a szerelem, egyre kuszábbak lesznek az érzelmi szálak.
A szenvedélyes lány megpróbálja beleártani magát az államügyekbe is, látva a népe szenvedését, az igazságtalanságot és megsejtve valamit a múltból, a háttérben álló dolgokból, ezután biztosra veszi, h mennie kell, de persze mivel trilógiáról van szó, a véletlen közben szól és America továbbra is tagja marad a hercegnő aspiráns ötös elitnek.
Fura világot tár elénk a szerző: mobiltelefon, számítógép szinte nincs is, hosszas keresgélés után találnak rá arra, mi is volt Halloween. Persze egyre nyilvánvalóbb, nem véletlen, h a múltat megpróbálták eltörölni, h nincsenek számítógépek, van mit eltitkolni. Egyébként ez is érdekes, h mára az lett utópikus, h a jövőben nincsenek gépek;).
Az a hiányérzetem, amiről az első rész után írtam, itt is megmaradt, továbbra sem tudjuk meg, ki találta ki a „kasztokat”, mi alapján stb. Továbbra is az volt az érzésem, h a fikciós történelmi események elég esetlegesek és csak amolyan mellékszálként funkcionálnak a szerelmi mellett, amiért kár szerintem.
A kritika ellenére várom a folytatást, bár az nem lehet kérdés, h végződik America története, de biztosan tartogat a befejezés még néhány fordulatot és talán eddig homályban maradt eseményekre is fény derül.
Németül még nem jelent meg a 3. rész, magyarul már olvasható The One – Az igazi címmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése