2018. július 20., péntek

Kathryn Taylor: Wildblumensommer

Nem tudnám megmondani, pontosan miért, – talán a jó amazon értékelések miatt – de nagy reményeket fűztem a regényhez, nem jöttek be sajnos.
A tini Zoe a családjával, szüleivel és bátyjával a nyarakat Cornwallban töltötte. Itt ismerte meg a legjobb barátnőjét, Rose-t és annak bátyját, Jacket, aki az első szerelme lett. Egy tragédia azonban nem csak a testvérpárhoz változtatja meg a viszonyát, hanem a vidékhez is, nem tér már vissza többé.


14 év múlva Zoe felnőtt, kőkemény üzletasszony apja cégénél, menyasszony, de boldogtalan, nem tudta túltenni magát azon a cornwalli nyáron. Ekkor derül ki, h a fejében egy időzített bomba ketyeg, egy aneorizma, amit operálni kell, a nő időt kér és úgy érzi, a műtét előtt el kell mennie Cornwallba, h kiderítse, mi is történt valójában. Gyors házcserét hajt végre egykori barátnőjével, miután Rose és Zoe sorsa nagyon hasonlóan alakul, hisz mindketten találkoznak a szerelemmel, ki egy újjal, ki a régivel, de egy fontos dolgot eltitkolnak előle, így a bonyodalom borítékolható. Zoe fényt derít a sok évvel azelőtt történt tragédia körülményeire, h végre a családja és ő le tudják zárni azt a szörnyűséget, de a saját sorsa elől nem menekülhet…
Van valami nagyon Rosamunda Pilcheres benne, ami abszolút nem tetszett, vagy Cornwall váltja ezt ki belőlem;)? Több könyve és hangoskönyve is megvan, ez után kétlem, h a közel jövőben sorra kerülnének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése