2013. június 19., szerda

Kerstin Gier: Gegensätze ziehen sich aus

A Mütter Mafia sorozat 3 része. Újra itt van a már jól ismert csapat: Constanze és a gyerekei Nelly és Julius, a barátja Anton és annak lánya Emily, na meg persze az Anya maffia többi tagja: Anne, Trudi, Mimi és a még mindig kissé sznob példakép anyukák is.


Az események nagyjából ott folytatódnak, ahol a 2. kötetben befejeződtek, de talán most kicsit kevesebb szó esik a többi barátnőről, a középpontban inkább Constanze áll, a keresztanya;). Továbbra is tetszett az ő és a gyerekei karaktere, nagyon szórakoztatónak találtam, jó humorral megírt, csak úgy repül az idő ezt olvasva.
A maffia ezúttal cipőboltot akar nyitni, miközben Constanze maga sem hiszi, h Anton őt akarja, pedig minden jel erősen erre utal: a pasi össze akar költözni, a nő viszont bizonytalan, még a szüleinek sem nagyon akarja bemutatni, bár nem a férfi miatt;). Ráadásul továbbra is problémát jelent Emily, Anton lánya, aki a 3. könyvben is folytatja harcát a világgal. Kimondottan tetszett, h miután a szerelmesek összejöttek most arról (is) olvashatunk, milyen problémák merülnek fel egy kapcsolatban: megfelelés az új partnernek, nem csalódást okozni neki, patchwork família, milyen a kapcsolat a másik gyerekeivel… Igazából teljesen hétköznapi dolgok, de szórakoztatóan megírva. Persze most is görbe tükröt állít a magukat tökéletesnek képzelő, felvágós sznob anyukák elé, ez ezúttal is igen csak jól sikerül! Biztosan el fogom olvasni a sorozat további részeit is, ha habkönnyű szórakozásra vágyok:).
Az első két résszel ellentétben ez nem jelent meg magyarul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése