2014. december 22., hétfő

Daniela Felbermayr: Zauberhafte Weihnachten

A karácsony mániás new yorki Rachel pont szent este éjjelén kapja rajta a vőlegényét a szülei házában egy másik nővel, így egy világ omlik össze benne. A következő karácsonyt nem is akarja megünnepelni, helyette azt tervezi, h Hawaii-on sütetti a hasát. A sors azonban közbeszól, a járatát törlik, így köt ki egy amerikai kisvárosban. A Four Seasonsra számít, helyette a Four Reasons panziót kapja, de nem bánja meg.


A 4 idős hölgy által üzemeltetett kis hotel otthonos, hangulatos és megvan benne minden, h igazán kellemes és nyugodt napjai legyenek. Rajta kívül csak egy fura fickó szállt meg ott, aki el sem hagyja a szobáját.
Persze hamarosan kiderül róla, h Will nem is annyira fura, sőt egyenesen jóképű és az idős hölgyek máris arról ábrándoznak, milyen szép pár is lehetne a két fiatal, ők viszont inkább azzal vannak elfoglalva, h az anyagi csőddel küzdő hotelt kihúzzák a kulimájszból.
Bár Rachel és Will aztán persze összejönnek, de a pasi rögtön le is lép, kiderül, h egy családi tragédia miatt még nem kész egy új kapcsolatra, gondolja ő, de aztán megtörténik a karácsonyi csoda és a szentestét – ahogy a következőt is – mégis együtt töltik. Mindebben és már eleve abban is, h mindketten egy teljesen elhagyatott kis helyen kötöttek ki, nagy szerepe volt a Mikulásnak (Santa Claus).
Laza kis limonádé történet, de most erre volt szükségem, valami gyorsan olvashatóra és emészthetőre, de még így is helyenként túl bugyutának találtam. A stílusa is, hát khm, khm…időnként olyan érzésem volt, mintha ketten írták volna a regényt: voltak oldalak, amik annyira igénytelenül és sablonosan voltak megírva, h ihaj. Nem beszélve arról, h egy fél oldal erejéig úgy írta le Rachel és Will – szexuális – egymásra találását, mintha ctrl+c/ctrl+v-vel vette volna az ihletet a Shades of Grey-ből ;).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése