2019. október 4., péntek

Shari Lapena: A szomszéd pár

Anne és Marco kislánya, Cora 6 hónapos. Bár a kislányt imádják, de egymással és önmagukkal vannak problémáik a szülőknek. Anne szülés utáni depresszióval küzd, Marco cége a csőd szélén van és a feleség állandóan „segíteni akaró” kőgazdag szülei is csak tovább súlyosbítják a helyzetet.


Egyik este vacsorapartira mennek a szomszéd párhoz, a szép és szexi szomszédasszony nem szereti a gyerekeket, kiköti, h Corát ne hozzák, ezért babysittert szereznek, aki viszont lemondja váratlanul az estét. Végül otthon hagyják a kislányukat és a bébiőrrel átmennek a szomszédba és félóránként felváltva ránéznek. Iszogatnak, Marco szorgalmasan flörtöl a szomszédasszonnyal, Anne aztán éjjel 1 óra után már menni akar. Mikor hazamennek, sokkolva látják, h a babaágy üres, Cora eltűnt. Innentől kezdve kezdetét veszi a hajsza a gyerekrablók után és mindenki gyanússá és gyanúsítottá válik.
Nagyon gyorsan lehet olvasni, mert „egyszerűen” van írva, jól lehet követni és ráadásul izgalmas is. Bizonyos szempontból gyorsan összeáll a kép, másrészről viszont bőven tartogat meglepetéseket a történet egészen a végéig és a szerző nem elégszik meg a történtek felgöngyölítésével, folyamatosan szövi és kombinálja tovább a „bűntényt”. Nem nagyon szoktam ilyesmit olvasni, de ha mégis, általában az „újdonság varázsa” hat, most is így volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése