2019. október 31., csütörtök

Stephanie Butland: Ich treffe dich zwischen den Zeilen

Loveday szenvedélye és menedéke az olvasás. Egy antikváriumban dolgozik Yorkban, kedvenc könyveinek első mondatai díszítik a testét tetoválásként. Párhuzamosan ismerkedünk meg a lány jelenével és múltjával. Eleinte nem áll összhangban a két idősík, hisz úgy tűnik boldog, gondtalan gyerekkora volt, az olvasó el sem tudja képzelni, mi történt, miért ilyen bizalmatlan, magába zárkózó felnőtt lett Lovedayből, aki nem tartja normálisnak magát, menekül a kapcsolatok elől, mert képtelennek érzi magát rájuk. Aztán lassan összeáll a kép és szívbemarkoló a folyamat, ahogy az idilli családi élet horrorba fordul, miután az apa elveszti munkáját.


A könyv egyik fontos témája a családi erőszak, ami nem csak a főszereplő múltjában, hanem jelenében is szerepet kap, de a lány tanult a történtekből és nem hagyja, h az megismétlődjön. Aztán felbukkan az életében az az ember, aki ki tudja rángatni ebből a kilátástalannak tűnő helyzetből, de Lovedaynek először a saját démonaival kell megküzdenie és végre szembe kell néznie az életével és a történtekkel, h tovább tudjon lépni.
Fontos témák kerülnek elő a regényben, különleges, emberi, szerethető szereplők köré szövi a szerző a történetet, ami a végére nagyon érzelmessé válik. Tartalmas, elgondolkodtató, szívbemarkoló olvasmány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése