2019. november 4., hétfő

Robert Goolrick: Házasság céljából

Nagyon régóta el akartam olvasni ezt a könyvet, már amikor megjelent, de akkor végül nem vettem meg és most már nem is nagyon kapható. Végül aztán egy antikvár példányhoz jutottam hozzá és a várólistámra is felkerült, így sorra is került.


Ralph Truitt igen jómódú amerikai üzletember, aki ötvenes éveire teljesen magányosan és visszahúzódóan él, családi tragédiái után. Végül mégis felad egy hirdetést, melyben feleséget keres és amire Cathrine Land jelentkezik, aki nem csak elbűvölően bájos, hanem szerény és józan nő. Na meg remek színésznő, aki egyáltalán nem az, akinek tűnik, akinek azt sem szabad elhinni, amit kérdez és akinek minden egyes szavával, tettével célja van. A történet elég lassan bontakozik ki, de előbb-utóbb megismerjük a főszereplők múltját, ami sok mindenre magyarázatot ad.
Truitt gyorsan belehabarodik új feleségébe, aki pontosan követi szemérmetlen cinkostársával együtt kieszelt tervét és szépen lassan ezzel a halálba „kergeti” férjét. Aztán mégis megváltozik valami, viszonya, véleménye a két férfihoz/ról és az utolsó pillanatban visszafordítja a már-már visszafordíthatatlannak tűnőt. Cathrine Land életében először érez valamit és hoz jó döntéseket, viselkedik jó emberhez méltón, nem csak eljátssza azt, de lehet, h már túl késő…
Gyorsan olvasható, izgalmas, fordulatos történet, amit áthat a melankólia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése