2019. november 13., szerda

Julie Caplin: Das kleine Café in Kopenhagen

Kate Londonban sikeres pr-es, aki szereti a munkáját és épp az előléptetésére vár. Amikor azonban az állást a kollégája kapja - akivel titokban egy párt alkotnak és aki leginkább Kate ötleteivel nyerte el a pozíciót - úgy érzi, mintha kihúzták volna a talajt a lába alól.


A főnöke azonban megörvendezteti a hírrel, h a híres dán üzletember, akit már egy ideje minden ügynökség meg akar szerezni Londonban és aki áruházat nyit a városban, új lehetőséget adott nekik, 2 nap múlva találkozó. Kate a többi pr-essel ellentétben megérti, mi lesz az áruház fő üzenete és miben fog leginkább különbözni a többitől. A kulcsszó a hygge. Megkapja a megbízást és hogy a sajtó is megértse az áruház alapötletét, azzal kezdik, h egy sajtóutat kell szerveznie Koppenhágába. Talál lelkes jelentkezőket, de a legtöbb újságíró hallani sem akar a pr útról. Végül egy lifestyle bloggerrel és pár újságíróval elindul a túrára, ott van a mogorva Benedict is, aki lenézően elutasította az utazás ajánlatát, de a főnöke miatt mégis mennie kellett. Az egy hetes útjuk alatt nem csak a dán fővárost ismerjük meg, hanem a hygge lényegét is, ami nem más, mint az élet apró örömei pl. család, barátok, kávé, süti, séta, kényelem. A csapatban megvannak a hygge lelkes rajongói és persze a kétkedők is, akiket aztán sikerül meggyőzni az egy hét alatt, h tulajdonképpen ez az élet minden gondjára a megoldás…Az eseménydús útról – ami alatt a pr-es Kate mintha csoportkísérővé alakult volna át – szinte mindenki úgy tér vissza, h pozitív irányba változik ezáltal az élete, sőt úgy tűnik, még a szerelem is rátalál főhősnőnkre. A végére azért a szerző még tesz bele egy csavart, h ne legyen- rögtön - teljes a happy end és ez nem áll rosszul a regénynek.
Hangoskönyvként hallgattam a spotify-n és bár annyira nem tetszett, de azért kategóriájában nem rossz. A hasonló könnyed olvasmányokhoz képest egész sok szó esik tényleg Koppenhágáról és a dán életérzésről, amit kimondottan tetszett, jó volt újra – ha csak gondolatban is – ott kalandozni. Magyarul Egy csésze kávé Koppenhágában címmel jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése