2010. május 20., csütörtök

Anne Brontë: Agnes Grey


Újabb könyv a 1001 könyv…listáról, és újabb könyv ugyaninnen, ami nem igazán tetszett:S. Vhogy nekem eddig Anne B. és az Agnes Grey teljesen kimaradt az életemből, nem sokat veszítettem, most úgy érzem. Az első 75 oldal tömény szenvedés Agnesnek és az olvasónak is, minden tanítványa, minden ura, úrnője, a szolgálók, mindenki kibírhatatlan, tele jellem és egyéb hibákkal, egyedül Agnes tökéletes…ebbe is bele lehet fáradni…
Elég könnyű kiszúrni, h ki fogja megdobogtatni Agnes szívét, Weston úr az első, aki pozitív karakterként jelenik meg, innentől kezdve, már csak be kell várnunk az egymásra találást.
Számomra kifejezetten ellenszenves volt Agnes, a már fent említett okok miatt, az „események” igen csendesen folydogálnak, én valahogy többet vártam a könyvtől. Kétségtelenül kellemes stílusban íródott, de ez nem nagyon tudta feledtetni – legalábbis velem – a cselekmény hiányát, aki az angol nevelőnők életéről szeretne többet megtudni, azoknak feltétlenül ajánlom;).
A Brontë nővérek közül nálam egyértelműen Charlotte a kedvenc és a Jane Eyre, az Üvöltő szelek Emilytől azért tetszett, de ez nem igazán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése