2010. december 7., kedd

Anette Göttlicher: Aus die Maus

A német írónő 'Paul sorozatának' harmadik része. A 2. rész happy end-del zárult, a 3. azzal kezdődik, na meg Ausztráliával és Új-Zélanddal, meg némi céltalan utazgatással heteken át. Minden tökéletes, ami ennél a két embernél már-már csodaszámba megy, mégis ott van Marie-ban a félelem, h maradhat-e minden így? A kérdés persze nem véletlen, persze, h nem maradhat… kb. 30 oldalon belül uott vagyunk, ahol az előző két könyvben. Miért nem hív vagy ír sms-t Paul, miért nem jelentkezik???
Már jól ismerünk mindenkit, Marie életének fő- és mellékszereplőit, a szituációkat, bár eleinte úgy tűnik, h sok minden változott, de kiderül, h igazából semmi. Az egyetlen könyv a „Paul sorozatból”, aminek a címében nem szerepel Paul neve, nem véletlenül, hiszen az első néhány oldal kivételével nem szerepel a könyvben, hisz nincs jelen Marie életében, még annyira sem, mint eddig, csak a gondolataiban, a vágyaiban és az álmaiban. Erre utal a címadó kifejezés is (Aus die Maus), ami annyit tesz, h vége.


Az eddigi 2 könyvben sem lett különösen szimpatikus Marie rajongásának kissé egoista tárgya, de itt még egy pillanat alatt azt is eléri, h még Marie is majdhogynem megutálja, ami azért nem kis teljesítmény. De szerencsés a leányzó, mert a sors az útjába sodor egy első osztályú hímet, akinek azonkívül, h nős és gyermeke van, semmi hibája, így jöhet egy önbizalom erősítő affér – simogatja az egóját és eltereli a figyelmét, de aztán mégis vége lesz ennek is. Majd felbukkan újra Paul, aki teljesen másként viselkedik, mint szokott, de Marie mégsem érzi, már azt, amit eddig…végre képes arra, h ellenálljon neki, végre tanult a hibájából, de mindez felvet egy másik kérdést is…hova lett a nagy szerelem? Egyszerűen csak eltűnik?
Arra jöttem rá, így a 3. részt olvasva, h bár igaz, h tulajdonképpen semmi különös, semmi újdonság, de mindezt mégis olyan egyedien és okosan, h nem éreztem, laposnak, sekélyesnek, unalmasnak. Az ember lánya sok mindenben magára ismer és sok mindenben szeretne magára ismerni.
Most úgy érzem, h ezek a legjobb csajos könyvek, amiket eddig olvastam, mert egyszerre nagyon szórakoztatóak, ugyanakkor mégis informatívak és elgondolkoztatóak is és közben igazi München kalauz, de úgy, h nem éreztem soknak, vagy erőltetettnek.
Sok remek könyvet olvastam idén, de számomra az év egyik legnagyobb felfedezettje Anette Göttlicher.
A címlap megint érdekes, mert Marie már 30 éves, a címlapon szereplő 2 (!) lány pedig inkább 20. Kár, h nem készítettek a sorozathoz egységes borítót, semmilyen szempontból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése