2012. január 3., kedd

Susanne Fröhlich: Frisch gepresst

Susanne Fröhlich sikeres rádiós és tv-s műsorvezető Németországban, ez volt az első könyve, még 1998-ban jelent meg, Fröhlich azóta igazi siker szerzővé vált, számos könyve jelent meg.


A borító és a cím ellenére nem frissen facsart narancsléről van szó:), hanem friss szülési élményekről.
Mindenféle pátosz nélkül, hétköznapian ír az anyává válás csodájáról, viszont nagyon viccesen és ironikusan. Időnként nekem kicsit szokatlan, fura, de el kell fogadni, h nem vagyunk egyformák, pláne a németek tapasztalataim szerint is másként viszonyulnak a gyerekekhez, gyerekneveléshez, mint mi, más az, ami nekik természetes és megszokott és más az, ami nekünk.
Alapvetően a stílusa tetszett a könyvnek, ami zavart, h nagyon sokat kalandozik a múltban, ami még nem lenne feltétlenül baj, de nagyon részletesen számol be régebben történt eseményekről, Ádámtól, Évától kezdi:S. De ennek is megvan az előnye, így teljesen képben vagyunk Andrea és Christoph kapcsolatát illetően, megismerjük a családjukat is és a család legifjabb tagját, kislányukat, az újszülött Claudiát.
A könyv a szülés utáni néhány napot mutatja be, még a kórházban. A hormonok randalírozását, a viziteket, a családi, baráti látogatásokat, az első fürdetés -, és pelenkázás élményét, a kórházi kosztot… Az írónő felvonultatja a komplett családot a 3 szobás kórteremben, mindenki vérmérsékletének megfelelően reagál az új családtagra.
Humoros, könnyed olvasmány, ami néhány kellemes, mosolygós órát szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése