2012. január 1., vasárnap

Boldog Új Évet!

Minden állandó olvasónak és erre látogatónak nagyon boldog, olvasmányélményekben, jó könyvekben és minden jóban gazdag új évet kívánok!
Ismét véget ért egy év, újra egy kis összegzés itt a blogon, a 2011-es „olvasó évemről”;).
Összesen 81 könyvet olvastam el, ill. egy hangoskönyvet hallgattam meg 2011-ben, ez 12-vel több, mint tavaly, természetesen abszolút rekord nálam:). Idén július vége óta boldog Kindle tulajdonos vagyok, 19 könyvet már ezen olvastam, valószínűleg ez a szám idén még jobban meg fog ugrani.


A 81 könyvből 33 -at németül olvastam és összesen 7 olyan könyv volt, amikre már nem először kerítettem sort.14 könyvet olvastam az 1001 könyv, amit el kell olvasnod, mielőtt meghalsz listáról (ebből 1 újraolvasás, a Jane Eyre), így 75-nél tartok, szóval még pár év és máris olvastam a tizedét;).
Júniusban olvastam a legkevesebbet, csak 5 könyvet, tekintve, h akkor tombolt a lakásfelújítás, nem is rossz. Júliusban értem a legtöbb könyv, szám szerint 9 végére.
A magyar-külföldi szerző arány, sajnos ismét szégyenletes, megint nem olvastam eleget magyaroktól, összesen7 szerzőtől csak 9 könyvet. Jó volna ezen javítani, de nem biztos, h sikerülni fog.
Tavaly egyetlen közösségi akcióban vettem részt, ez Lobó Várólista csökkentése volt, amit igazán jó kezdeményezésnek tartok, sikerült is teljesíteni, idén is részt veszek rajta.
A 2011-es könyvbeszerzésekről is készítettem egy kis számvetést, de szigorúan árak nélkül, a nyugalmam megőrzése érdekében;). 45 könyvet vettem, ezúttal is mindet online. Ezek közül 27 volt magyar-, 19 német nyelvű, 30-t elolvastam a 45-ből, de az azért látszik, h míg az év elején még általában gyorsan elolvastam, amiket rendeltem, év végére nem nagyon jutott rájuk már idő és energia a sok ekönyv mellett. Mindehhez jön még 6 ajándékba kapott könyv, én pedig 8-at ajándékoztam 2011-ben.
3 könyv volt idén, amik felkerültek a kedvencek közé Jodi Picoult: Beim Leben meiner Schwester (A nővérem húga), Daphne du Maurier: A Manderley ház asszonya, David Nicholls: Zwei an einem Tag (Egy nap). Ebben a tekintetben egy kicsit csalódott vagyok, mert bár sok jó könyvet olvastam, mégis összességében kevesebb könyv tetszett nagyon, mint tavaly. Ez persze alapvetően nem baj, de amikor az ember lánya hónapokig nem olvas olyan igazán- igazán átütőt, az nem jó.


Ha számszerűen értékelnék nyilván azoknak a könyveknek adnék ötöst, amik az oldal bal oldalán láthatóak, de volt jó néhány „négyes”, igazán jó, nekem tetsző, újraolvasásra érdemes olvasmány, ezekből viszont úgy éreztem, valami mégis hiányzott: valami kis plusz, valami extra, hogy a kedvenceim közé kerüljenek.
Az év felfedezése számomra Jodi Picoult, mindjárt 3 könyvet is olvastam tőle. Összességében viszont 2011-ben olvasás szempontjából a Kindle hozta a legnagyobb újdonságot a mindennapjaimba, nagyon szeretem, abszolút jó befektetés és döntés volt:).
Különösebb fogadalmat nem teszek, de most feltétlenül azt tervezem, h a felhalmozott készletekből fogok válogatni az év első felében – van miből – valószínűleg ezek mellé be fog még csúszni pár új könyv, ez elkerülhetetlen;), de most nagyon sok olyan könyvem van, amiket nagyon szeretnék mielőbb elolvasni, a többi megvár.

2 megjegyzés:

  1. Neked is nagyon boldog új évet!! :) Mostanában ritkábban olvasom a blogod sajnos, de mindig annyi jó könyvre találok rá a segítségeddel, ezt köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi:)! Nagyon örülök, ha segíteni tudok a könyvválasztásban, remélem ez idén is így lesz:)!

    VálaszTörlés