2013. május 23., csütörtök

Anna Stothard: Pink Hotel

Várólistás könyvhöz méltón sokat várt a sorára ez az olvasmány is, de most végre..:)!
Lily 14 éves, mikor megszüli a lányát, majd 3 év múlva otthagyja a családját. A lánya meséli a történetet - akinek a nevét végig nem tudjuk meg. Angilában élt az apjával, de mikor 17 évesen véletlenül értesül „sosem látott” anyja haláláról, az USÁ-ba repül a temetésére. Bár arra nem, de az utána tartott őrült halotti torra a Pink Hotelben odaér és ha már ott van, mindjárt meg is lovasít egy koffernyit anyja ruhái, cipői és személyes emlékei közül, h legyen neki is valami valóságos, valami megfogható emléke róla.


Nyomában anyja második férjével, aki vissza akarja kapni a bőröndöt, felkeresi az első férjet, majd örömében mindjárt „közelebbről” is megismerkedik vele, csak úgy, mint a kissé fura paparazzival, akit úgy tűnik szintén gyengéd szálak fűztek gyönyörű anyjához. A lány beleszeret a nála majdnem 15 évvel idősebb óriásba, együtt élnek, de úgy, h alig tudnak egymásról valamit, nem árulja el neki, h Lily lánya, mert végig azt gyanítja, a férfi az anyja szerelme volt. Végül véletlenül állnak össze a puzzle darabok és helyre kerül minden és a napvilágra került titok, egy csapásra megváltoztatja az életüket. Ez a csavar a végén nagyon váratlan, jó csattanója a történetnek.
Lily az abszolút központi figura, annak ellenére, h már nem él, ő köti össze a könyv szereplőit, minden róla szól, mindenkinek az életében fontos szerepet játszott, csak néhányak életében nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk.
Elég fura hangulatú történet kerekedett ki a dologból, sok furcsasággal és időnként az volt az érzésem, a mesélő főhősnőre ráférne imitt-amott egy-egy atyai pofon, h észhez térjen, hát ja, már nem vagyunk egy generáció;).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése