2013. augusztus 9., péntek

Fabio Volo: Noch ein Tag und eine Nacht

Szerintem sokakkal történt már, h pl. reggel munkába, vagy délután, este hazafelé tömegközlekedve kiszúrtak embereket, akik szintén mindig akkor voltak úton és talán olyat is, aki ráadásul még tetszett is. Elfantáziálgat az ember ilyenkor, ki lehet ez, mi lenne ha… Kb. ezt gondolja tovább Fabio Volo. A titokzatos nő a villamosról, aki már jó ideje izgatja Giacomo fantáziáját, megszólítja és kávéra hívja egyébként nőfaló hősünket. Közös történetük kezdete úgy tűnik azonban egyben a vége is, hisz Michaela New Yorkba költözik a munkája miatt. A nő viszont nem hagyja nyugodni Giacomot, gondol egy nagyot és utána megy, így a nem mindennapi megismerkedés csak a felütése a történetnek, ami ugyanilyen szokatlan módon folytatódik.


A nagy almában nem csak főhősünkre, ránk is sok meglepetés vár, izgalmak, fordulatok. Hőseink egymásra találása nem várat magára sokat, de mégis több ez, mint valami kellemes kis kaland, mélyebb, fontosabb, megmagyarázhatatlanabb. Michaela azt javasolja, h a következő 9 napban, míg Giacomo NY-ban marad tegyenek úgy, mintha jegyesek lennének és akármi is történik, szakítsanak a 9 nap után. A közös napjaikban aztán ne legyen taktikázás, tegyék azt, amihez kedvük van. A homeopátia módszerét használják: abból adnak maguknak egy picit, amivel leginkább problémájuk van: a kapcsolatból, a kötődésből, de rögtön határt is szabnak ezeknek, h ne tűnjenek túl ijesztőnek. Érdekes gondolat ez a szerzőtől, ide jutottunk, ennyire nem bírjuk már a kötöttségeket, mindennek látnunk kell a végét ahhoz, h egyáltalán belemenjünk és merjünk önmagunk lenni?
Lehet, h ez elsőre úgy hangzik, mint valami tündérmese, de a legjobb az egészben, h ennek ellenére nekem nem tűnt annak, egy percre sem volt az az érzésem, h giccses, h na ezt már ne, ez már sok. Fejezetenként írja le az együtt töltött napokat, amikben bár nem történnek nagy dolgok, mégis tele vannak értékes vagy éppen meglepő gondolatokkal. Hirtelen, a tervezettnél 1 nappal korábban vége szakad a liezonnak, ezután nem keresik egymást, próbálják elfelejteni a történteket, de el lehet mindezt felejteni? Ráadásul mindig ott motoszkál a gondolat, h maradt még egy nap és egy éjszaka…erre utal a cím is (Noch ein Tag und eine Nacht).
Nagyon kevés időm volt olvasni mikor belekezdtem, de amint New Yorkba helyeződtek-, és felpörögtek az események le sem tudtam tenni, szinte egy szuszra elolvastam a hétvégén.
Szerintem nagyon jól ki van találva és szőve a regény, nagyon tetszett. Engem sokszor megleptek a szereplők tettei, gondolatai, vannak benne olyan részek, amiknek legszívesebben minden egyes sorát megörökítettem volna az idézetes füzetembe, szuper!


Egy eredeti, megkapó szerelmi történet, melyben talán mindenki kicsit magára ismerhet egy-egy szituációban, ráismerhet a saját félelmeire, vágyaira. A két harmincas fiatal határozott idejű szerelmi kalandjának csodás kulisszája New York, Manhattan és a Central park.
Magyarul Ráadásnap címmel jelent meg és film is készült belőle az író, Fabio Volo és Isabella Ragonese főszereplésével. Egyébként a szerző valójában Fabio Bonetti olasz író, színész, televíziós személyiség, a Fabio Volo csak egy írói álnév.
Remek a borítója is, egyszerű, mégis ötletes, eredeti és a tartalomhoz illő, még ez is nagyon tetszik, ez a könyv most nagyon eltalált engem, fel is kerül a kedvencek közé!A könyv a várólistámon is szerepelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése