2016. szeptember 30., péntek

Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták

A 10 éves Gerry anyjával és 3 idősebb testvérével költözik Korfu szigetére, mert Angliában rossz a klíma;). A könyv ennek az ott töltött 5 évnek a lenyomata. A szerző családja valójában 4 évet töltött a szigeten, leírásai így teljesen valóságosak.


Az akkor 10 éves Gerry iskolába nem járt, magántanárok oktatták, így bőven ráért belevetni magát a sziget élővilágának tanulmányozásába. A fiú rengeteg kalandot élt át, barátságba keveredett a helyiekkel, miközben levelibékák, skorpiók, gyíkok, kígyók, teknősök, sokféle madár, és kutyák játszották életében a főszerepet.
Ami kicsit fura, h a családból senki sem dolgozott, nem derült ki, miből telt villára, majd egy még nagyobbra, amikor barátok látogatták meg őket és el kellett költözniük, mert az első kicsinek bizonyult. Jaj, már megint anyagias vagyok és földhöz ragadt, ráadásul még a sok-sok természeti kalandot sem tudtam úgy igazán értékelni…A szerző pedig gördülékenyen és jó stílusban mesélt, de megint rá kellett jönnöm, engem jobban érdekelnek az emberi történetek.
A könyv 1956-ban jelent meg és rögtön hatalmas siker lett. Címe nagyon találó, jól írja le a tartalmát. A szerző, Gerald Durell brit zoológus és író, akiről több állatfajt is elneveztek.
A könyvvel a várólistámat csökkentettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése