2012. július 12., csütörtök

Paige Toon: Lucy in the Sky

Egész véletlenül került a kezembe a könyv, soha nem hallottam még az írónőről, de mivel jókat olvastam róla, belevágtam. A felütés sokat ígérő: Lucy Londonból Sydneybe repül a barátai esküvőjére, mikor ki akarja kapcsolni a telefonját a felszállás előtt, kap egy sms-t, amiben valaki azt írja, épp szexelt a pasijával, ebben a hónapban már negyedszer… A következő 13 óra, mikor nem használhatja a telefonját, a poklok pokla Lucy számára, sok minden eszébe jut, sok mindent átgondol, így jó néhány dolgot megtudunk róla és a barátjáról, Jamesről, mire „odaérünk” Sydneybe. Persze a srác kimagyarázza magát, így Lucy belevetheti magát az ausztrál nyárba.


9 évvel ezelőttig a kenguruk földjén élt, így rég nem látott barátokat üdvözölhet most újra, köztük jó barátja, a vőlegény Sam öccsét, Nathant. A srác elég nagy hatással van rá, rögtön az első pillanatban és a dolog csak egyre fokozódik. A fiú egészen más, mint a komoly ügyvéd, nála 2 évvel idősebb James: a srác szörfös, nem nagyon dolgozik, vagány, laza, 2 évvel fiatalabb nála és veszedelmesen jóképű. Átélhetjük Lucyval a kibontakozó szerelmet, mikor pusztán a másik megpillantása hőhullámot vált ki, vagy éppen pillangók százainak cikázását indítja el az ember gyomrában. Lucy és Nathan nem lehetnének különbözőbbek és hiába mondja a lány józan esze, h ennek semmi értelme, nem tud semmit tenni ellene, a szerelem már csak ilyen;).
Tetszett nagyon, h nem csak az ausztráliai két hétre korlátozódik a történet, ahol aztán minden happy enddel végződik, hanem tovább megy, hisz Lucynak el kell varrnia a szálat Jamessel, kideríteni, mi is történt, és hogy azután, h találkozott Nathannal, érdekli-e még a barátja. Így aztán a lánnyal együtt visszatérünk Londonba és megismerjük a normál életét és Jamest. A pasit nagyon nyálasnak találtam, nem tudom melyik ffi beszél így a barátnőjével, de ez szerintem gáz. Ezen felül még notórius hazudozó is az ürge és végig gyanús, de ügyesen játszik az írónő, engedi, h gyanakodj, de meghagyja a bizonytalanságot. Persze, ahogy annak lennie kell, hamarosan újra felbukkan Lucy életében a jóképű szörfös, először csak a hangja, vagyis telefonálgatnak, majd 3 hónapra Angliába jön dolgozni, ami persze megkavarja a hormonokat;).
Bár annak örültem, h nem intézte el könnyen a love storyt, de azért a végére mégiscsak sok volt, ameddig húzta, mert olyan igazán nagyon sok minden nem történt, kicsit szerintem fel kellett volna pörgetni itt-ott, vagy lerövidíteni – de egyébként kellemes volt olvasni, jó stílusban ír, könnyen olvashatóan. Bár gyanakodtam végig, de mindig el tudta altatni a gyanúm, a végére viszont mégiscsak összejön, az, amit kb. a 20. oldal után várt az ember. Többször is felmerült bennem, h talán megmeri lépni azt, amire senki sem számít, h nem jön össze az álompár, de végül persze jött a happy end.
Kicsit limonádészerű, kicsit szirupos chick-lit, de az igényesebb fajtából, laza, vicces, de nem bugyuta. Összességében sokat ígérőbben indult számomra, mint aztán, ami lett, de valószínűleg fogok még tőle olvasni, ha valami könnyed, csajos olvasmányra vágyok.
A szerző, Paige Toon, egy autóversenyző lánya, Ausztráliában, Angliában és Amerikában nevelkedett, jelenleg a családjával Londonban él és Heat magazin szerkesztője. Ez az első regénye, 2007-ben jelent meg, eddig 6 könyvet írt, magyarul egyet adtak ki (Daisy nyomában).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése