2014. május 17., szombat

Mela Wagner: RESTART-Die Begegnung

Lena az egyik menő osztrák női magazin főszerkesztője, férjével, a modell kinézetű ügyvéd Christiannal, régóta szeretnének babát, de nem jön össze, ezért küldik a nőt pszihológushoz is, mert fizikai akadálya nincs a babának, mégsem lesz várandós. Mikor elmegy a 10 éves osztálytalálkozójára, felfordul az élete: ott 10 év után nem csak egykori barátait, hanem élete nagy szerelmét, Pault is viszontlátja, aki közben orvos lett és még mindig pokolian vonzó.


Lassan derül ki, mi történt anno: egymás lelki társai lettek, őrülten szerelmesek, a lány terhes lett, a fiú nem akarta a babát, Lenit elvitték a szülei abortuszra és onnan szinte rögtön az államokba repült a nagynénjéhez, ott fejezte be a sulit és az egyetemet. Mindez hatalmas törtést jelentett számára, hideg, érzelemmentes karrierista bábu lett, valami meghalt benne. Paul olyan érzelmeket vált ki belőle, amire a férje sosem volt képes. Egyre jobban látja a különbséget a két pasi között, kezdi látni, milyen felületes és érzelemmentes a kapcsolata a férjével, amit évekig rendbenlévőnek talált, sőt ő szerette volna így. Persze sokáig megy a huza-vona, de nem nagyon kérdés hova fogunk kikötni, ám mivel a könyvnek van egy 2. része is, ami pár hete jelent meg, nem happy enddel zárul a történet.
Helyenként sírnivaló a nyelvezet, mármint annyira béna és gáz, valamint a 2. fele már szenvedés pur, egy kicsit sok volt nekem. Szerintem a szerző egy kicsit „sokat akar”, a főszereplő Lena úgy mellékesen még anorexiával is küzd, meg depresszív a kőkemény üzletasszony álca mögött, de ezeket tényleg csak amolyan könnyfakasztó mellékszálként használja, ami ezen betegségek súlyosságát tekintve minimum komolytalan. Szóval nem tartom valószínűleg, h elolvasom a 2. részt, nekem ennyi bőven elég volt Leniből és Paulból. Megint beugrottam - az amazonon rengeteg 5 csillag közeli értékelést kapott a könyv - és megint nem kellett volna:S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése