2015. október 28., szerda

E.M. Tippetts: Break it up (Nicht mein Märchen 2.5)

Ahogy a cím is mutatja, tényleg nem a 3. rész, mert nem az első kettőben megismert Chloe és Jason életét követi figyelemmel, hanem Jason mostoha unokahúgának, az előző részekben is sokszor felbukkanó Kyrának szenteli ezt a kis kitérőt. Ennek ellenére nálam ez teszi teljesssé a trilógiát és így fog bekerülni a sorozatból általam olvasott 3 könyv a 2015-ös nagy olvasási kihívásomba (trilógia).


Kyra 18 éves és nem semmi múltat modhat már magáénak. A felnőttéválás útján rengeteg egy éjszakás kalandba és egyéb afférba ugrott bele, de kb. egy éve jó útra tért, megkomolyodott és rájött, milyen nagy szerencséje is van a mostoha családjával, az előző részekben már megismert Vanderholtékkal.
A lány egy véletlen folytán találkozik Zack-kel, aki az egyik menő tini banda frontembere és akiért már ő is jó ideje rajong. A srác élőben még tökéletesebb, mint hitte, valami barátságféle alakul ki közöttük, főleg sms-ben. Az európai koncertkörútjukon egy dokumentumfilmet akarnak forgatni a bandáról és a rendező Kyrát kéri fel gyakornoknak, hát persze, ki mást;). A lány fél, h ha ráirányul a figyelem, előkaparják a múltját, amit szégyell és nem akarja, h Zack megtudja, de úgy tűnik a fiú csak barátkozni akar, a csaj viszont egyre jobban belezúg. Nagyon nagy vonalakban felvázolja a szerző egy menő fiúbanda koncertéletét és a kulisszák mögötti történéseket. Zack és Kyra persze közelebb kerül egymáshoz, miközben a banda már széthullóban és amikor ez megtörténik elszabadul a pokol. A sajtó és a rajongók Kyrának ítélik a felelősséget, kiderítik a múltját, meghurcolják, mindenhol paparazzik vadásznak rá. A megpróbáltatások után – amiket nagyon jól visel – rá a hőn áhitott „jutalom”, vagyis természetesen happy enddel ér véget a történet.
Összességében örültem, h nem Chloé és Jason életéről kellett újra olvasnom, mert nem nagyon zártam a szívembe őket. Itt is ugyanolyan semmilyen párbeszédek és karakterek vannak és még itt is Chloé ajnározása megy, úgy, h igazából nem is szerepel. Maga a sztori nekem jobban tetszett, de így is a végén már alig vártam, h végre valami másba kezdhessek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése