2015. december 23., szerda

Amy Silver: All I want for Christmas

Ez volt az utolsó könyv a 2015-ös nagy olvasási kihívásomból (egy könyv, ami karácsonykor játszódik) és számomra ez lett „a” karácsonyi könyv! Évek óta mindig próbálkozok magamat karácsonyi témájú olvasmányokkal hangulatba hozni az ünnep előtt, de ez eddig csak hellyel-közzel sikerült, a legtöbb könyv, amit a témában olvastam, vagy valamilyen csodára bazíroz, vagy annyira bugyuta és egyszerű, h csak na, most viszont nagyon meg voltam elégedve.


A regény 3 nő összefonódó története. Bea a Honey Pot Café tulajdosa, a férje olasz, ő is imádja az olasz konyhát és kávézójában is itáliai finomságokat kínál. Van egy 1 éves fia, Luca, akivel egy borzasztó nehéz és tragikus időszakon vannak túl. A karácsony előtti időszak tele van számára fájó emlékekkel, de végre kilábal a gödörből és igyekszik a munkába és a fiába temetkezni. Mindenki mondja neki, h 2 év után végre megérdemli a boldogságot, de ő mást vett a fejébe, ám ezúttal a karácsony már újra egy boldog és elégedett Beára talál.
Chloé sikeres ügyvéd, a munkája révén ismerkedik meg és keveredik viszonyba Michaellel, akinek viszont családja van. Persze a szokásos szöveg: a házassága rossz, csak a gyerekek miatt vannak együtt, el fognak válni. A nő viszont lassan rádöbben, h ez nem lesz így és nem is akarja, h így legyen. Keresi magát, az útját, elgondolkodik, miért nincsenek barátai, miért olyan a viszonya a családjával, amilyen stb. Persze rögtön feltűnik 2 férfi is a színen, aki szívesen csapná neki a szelet.
Olivia, a három nő közül az, akinek boldognak kellene lennie: tehetős családból származik, 3 éve van együtt Kierannal, akit nagyon szeret és aki megkéri a kezét. Karácsony előtt érkezik hozzájuk a férfi családja, templomi esküvőről, gyors egymásutánban születő 3 gyerekről beszélnek, míg a barátnői keveselik Olivia eddigi életében a férfiakat. Mindez szöget üt Liv fejébe, elbizonytalanodik pro és conra listát ír a házassággal kapcsolatban, kalanodokon töri a fejét.
A regény elején egy véletlen folyamán ismerkedik meg a 3 nő és a rövid idő alatt barátnők lesznek, mindhármuknak szüksége van barátokra. December 14-től indul a sztori és 25-án fejeződik be, minden fejezetet más aspektusból olvashatunk, vagyis Bea, Chloé és Olivia szempontjából.
Nagyon tetszett, mert a stílusában könnyed és humoros, a szereplők nagyon jól ki vannak találva, igazi személyiségek, nagyon emberiek, tele gondokkal, hibákkal. Mindhárom főszereplőnő sorsa érdekes, mindegyiknek más a problémája és mindegyik happy enddel zárul, de ez a „jófajta happy end”, nem a cukormázas, rózsaszín, hanem egy annál sokkal hihetőbb. Imádom az olyan könyveket, mint amilyen ez is, amiknek hangulata van, ez tényleg egy karácsonyi ráhangolódós olvasmány.
A szerzőnek, ha jól láttam, eddig még egy könyve sem jelent meg magyarul, kár érte.

1 megjegyzés:

  1. De kár,hogy nem jelent meg magyarul. Felkeltette az érdeklődésem,szívesen elolvastam volna. :(

    VálaszTörlés