2020. június 4., csütörtök

Julie Caplin: Das kleine Hotel auf Island

Akkor folytassuk a gondolatban utazást – ezúttal a spotifyn, hangoskönyv formájában - más egyelőre nem nagyon marad.
Lucy, a főszereplőnőnk sikeres a munkájában, egy nagy manchesteri hotel manager helyettese, amikor történik valami, amiért elbocsátják. Onnantól kezdve nehéz munkát találnia, akármilyen jó is. A sötét titokra azonban – az olvasók/hallgatók számára – sokáig nem derül fény.


Boldog és hálás, amikor egy izlandi pici hotelbe kerül managerként 2 hónapos próbaidővel. Lucy jó a munkájában, ezt gyorsan be is bizonyítja, szeretik az alkalmazottai is, akikkel már-már baráti kapcsolatban kerül, közben a szabadnapjait gyakran tölti Alexszel, aki szintén a hotelben dolgozik, együtt fedezik fel a szigetország csodáit. Bár kettőjük között egyértelműen forr a levegő, mégis, Lucy úgy érzi, nem lenne helyes belemenni egy afférba, vagy kapcsolatba vele, elvégre a beosztottja. Amit a nő nem is sejt: Alex egyáltalán nem az, mint akinek mondja magát. Lassan mindkettőjük titkára fény derül, ami persze okoz némi bonyodalmat, de a happy endet természetesen nem akadályozza meg.
Ez a 2. (hangos)könyv, amit Caplintől meghallgattam, ezek után úgy gondolom, h nagyjából minden regényét ugyanarra a kaptafára húzza rá: külföld, kalamajkák, szerelem, happy end. Nem egy bonyolult recept, na meg nem is túl eredeti, de a szerethető tálalás és – nekem – az adott helyről némi infó egy kellemes kiruccanássá tette a könyvet, ha nagy izgalmakat nem is tartogatott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése