2020. július 4., szombat

Lucy Clark: Die Landkarte der Liebe

Valami egész mást vártam volna a cím (A szerelem térképe) és a borító alapján, valami könnyed nyári limonádét, de ez nagyon nem az, szerencsére.
A fegyelmezett, kötelességtudó Katie-t sokként éri, h a húga, aki épp világ körüli úton volt, meghalt. Ráadásul, amikor kiderül, Mia nem Ausztráliában volt éppen, ahogy ő hitte, hanem Balin és ott leugrott egy szikláról, vagyis öngyilkos lett, végképp nem tudja megemészteni a tragédiát. Pont ezért dönt úgy, h ő is végigjárja a húga által tervezett útvonalat, annak ellenére is, h egyáltalán nem szeret utazni, a kalandok, különösen egyedül pedig szintén távol állnak tőle, erre a vőlegénye is figyelmezteti h előre nézzen, ne hátara, mégis belevág.


A húga naplóját olvasva járja végig a helyszíneket, ahol Mia életének utolsó hónapjaiban megfordult, így próbálja kideríteni, mi vezetett a tragédiához. Katie legnagyobb meglepetésére nem csak a húgához és a történtekhez kerül közelebb, hanem a saját életére is megváltoztathatatlan hatással van az utazása és mindaz, ami kiderül.
Felváltva olvassuk Mia és Katie élményeit az adott helyszíneken, ill. sokszor ugyanazt az eseményt mindkettőjük szemszögéből.
Az elején annyira nem tűnt jónak, de végül tetszett, kb. a negyedétől nagyon „berántott”, izgalmas volt, amolyan érzelmi nyomozás a húga és Katie saját életében. A végére összeáll a kép, nem csak Miával és a halálával kapcsolatban, hanem Katie saját magát és az életét illetően is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése