2012. június 16., szombat

Hanna Dietz: Männerkrankheiten

A könyv „lexikonszerűen” foglalja össze azokat a dolgokat, amikben a pasik általában szenvedni szoktak;). Szinte csupa sztereotípia, amit az ember lánya vagy hallomásból ismer, vagy minden nap tapasztal;). Közbe-közbe jó volt elolvasni pár szócikket belőle, arra pont jó, ha az embernek mindig csak 10 perce van, nagyon belemélyedni nem sokszor támadt kedvem;).


A jó öreg borosta vírustól, halálos náthától vagy magányos farkas szindrómától kezdve a modern kor „betegségeiig”, mint pl. konzolitis, vagyis a játékkonzol függőség vagy a megapixelmánia is helyett kapott pl. a zöldségintolerancia, az utolsószó mánia és a bevásárló blackout (aka az oké, h be be kell vásárolni, de MIT?) mellett.
Volt azért néhány nagyon frappáns, amit különösen találónak – és igaznak;) – éreztem, ilyen volt a maszkulin figyelem deficit zavar - bár látják a legkisebb különbséget a régi és új S Klasse között, de a nőjük új frizuráját, szemüvegét, ruháját nem veszik észre. Ász a monotasking is, a női multitaskinggal szemben;), csak úgy, mint a futballitis, amit szerintem így a foci eb idején nem kell ecsetelni;).
Bár férfibetegségekről volt szó, azért volt, amiben magamra is ismertem, pl. momentán a futballitisben is egy kicsit, na meg a használatiutasításaverziónál teljesen . Ez nálunk családi vonás, nálunk csak a beházasulók olvasnak használati utasítást, én sem teszem soha;), hja, a felfedezés öröme, na meg az elvesztegetett idő…
Szóval egy nagyon gyorsan olvasható és még gyorsabban feledhető irományról van szó, örülök, h nem kellett pénzt adnom érte:), bár ezt valószínűleg úgysem tettem volna meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése