2012. szeptember 7., péntek

Kerstin Gier: Die Patin

A vége annyira megtetsztt a Mütter-Mafiának, h máris bele kellett kezdenem a második részébe.
Egy happy endes könyvet folytatni kicsit nehéz, hisz arról elég nehéz mit írni, így aztán jön egy tragédia, meg némi kis késleltetés, felmerülő problémák a főszereplő Constanze és már az első könyvben felbukkanó Anton kapcsolatában. Kertvárosi dolgos mindennapokról mesél Kerstin Gier, rossz és jó szomszédságról, szülő-gyerek kapcsolatokról, barátságokról, tovább követhetjük a már az első részben megismert és megszeretett szereplők életét. Sokféle házasságba bepillantunk: válságot átélőbe (Mimi és Ronnie), tönkrementbe (Sabine, Peter), furcsába (Anne és a férje), kapcsolatokba (Trudi és Peter, Anton és Constanze, Anne és Jo), tini szerelmekbe.


Persze az Anyák maffiája is tovább folytatja áldásos tevékenységét, Constanzénak pedig immáron van néhány bevetése keresztanyaként;), erre utal a cím is. Továbbra is olvashatunk a kertvárosi sznob szuper anya különítményről is, szóval tényleg ott folytatódik, ahol az 1. rész véget ért, de talán összességében mégis egy hajszálnyival gyengébb annál. Helyenként idegesítő és vontatott, de továbbra is voltak benne nagyon király részek, nem tetszett olyan nagyon, de időnként a semmiből zseniális poénokat, szituációkat varázsol Gier, amiért abszolút érdemes végigolvasni a kevésbé sziporkázó oldalakat is.
Az írónő ezen sorozata inkább felnőtt nőknek szól, nem szingli lányokról van szó, hanem anyákról, feleségekről, akik nem 20 éves szupermodellek, átlagon felüli IQ-val és a férjeik sem feltétlenül ez a kategória, hanem sokkal inkább hús-vér emberek kisebb nagyobb hibákkal, rossz tulajdonságokkal, problémákkal.
Ha valakinek rögtön a 2. rész kerül a kezébe, persze jó, h kap valami infót arról, mi történt a szereplőkkel az 1. részben, de őszintén engem nagyon tudott idegesíteni mindez, mert ezt nem 1x játszotta el, hanem jó néhányszor.
A sorozatnak van még további 3 része, nekem még a 4. van meg, valószínű előtt-utóbb azt is elolvasom, de nem hiszem, h a 3. –at megveszem, szerintem követhetőek lesznek a történések anélkül is. Magyarul eddig az 1. (Anyák maffiája) és a 2. rész (Keresztanya), vagyis ez jelent meg, mivel az általános vélemény szerint ez a kettő a legjobban sikerült, elképzelhetőnek tartom, h a többi nem is fog megjelenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése