2015. április 12., vasárnap

Kiera Cass: Selection - Der Erwählte

Az első két részhez képest nehézkesen olvastam, számomra- főleg az elején - nem olvastatta magát. Bár nem olvastam régen az előzményeket, de az apróságokat, amikre itt helyenként utal, nem nagyon sikerült felelevenítenem, de nagyjából nyilván azért megvolt a történet.


A trilógia első oldalai után már egyértelmű, hova futnak ki az események, persze az írónő közben megpróbálta eltéríteni az olvasókat és a történetet, ezzel van a 3. részben is elfoglalva, de ez eléggé erőltetett lett. Alapvetően marad minden a régiben: lázadók, ármánykodás és egyre éleződik a viszony a király és America között.
Kicsit meg is lepett, mikor aztán a második fele jó lett, izgalmas és olvastatta magát, persze helyenként bazi csöpögős, de amit már nem is nagyon vártam, h a végére még igazán meg tudott lepni, maga a fordulat, nem valami hatalmas és eléggé logikus is, mégis. Ez a fordulat nagyon jót tett a regénynek szerintem.
Összességében a véleményem megmaradt: tetszett az ötlet, de a fenntartásaimat nem tudta eloszlatni, az új világot, amibe a cselekényt helyezte, csak körvonalazta, de nem igazán alkotta meg, amiért nagy kár. Megint az volt az érzésem, h annyira a szerelmi szálra koncentrál – ami viszont annnnyira egyértelmű végig – hogy másra nem igazán jutott energiája.
A trilógia magyarul is megjelent A párválasztó címmel. Érdekesség, h bár a történet eredetileg 3 részre volt tervezve, de az írónő bejelentette, h lesz még két folytatás. A The Heir (Az örökös) immáron az újabb generációról és az ő párválasztásáról szól, de ezúttal fordul a kocka, a hercegnő keresi párját, gondolom egyébként meglehetősen hasonló lesz a sztori.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése