2015. június 17., szerda

Cecilia Ahern: Zeit deines Lebens

Jókat olvastam eddig Cecilia Aherntől, de ezzel a regényével nem nagyon tudok mit kezdeni. A 2015-ös nagy olvasási kihívásom kapcsán olvastam - egy könyv, aminek szerzője még nincs 30 éves- mert a szerző mindössze 27 évesen írta 2008-ban.


Lou sikeres, sokat dolgozik, nem jut ideje a 2 gyerekére és a feleségére, annál inkább a flörtökre, kalandokra. Egy nap feltűnik neki az irodája előtt Gabe, a koldus, aki egészen különös érzéseket vált ki belőle, alkalmazza, és mindenki le van nyűgözva a rá egyébként nagyon hasonlító fickótól – megmagyarázhatatlan dolgai vannak és hamarosan Lounak is egy pirulát ajánl. Ezáltal Gabe különös módon időt ajándékoz a nagyon elfoglalt Lounak, akit már csak egy hajszál választ el attól, h nem csak a feleségét és a gyerekeit, hanem a testvéreit és szüleit is elveszítse a nagy karrierépítésben az egyébként is rohanós karácsony előtti időszakban. Rövid idő alatt rájön, milyen kellemes is lehet egy családi együttlét, mennyire szereti a feleségét, h alig ismeri a tündéri gyerekeit, rájön, mit veszített az irodában töltött túlórákkal, a kalandjaival, csakhogy már késő, mikor rájön, mi mindene van, el is veszít mindent…na ez nem happy enddel végződik…
Nem nagyon tudok mit kezdeni vele, mert nem szeretem az ilyen valóságtól elrugaszkodott történeteket. Mi ez a pirula? Ki Gabe? Mit akar ebből kihozni? Nem fogott meg a történet, a szereplők sem, túl hosszú is volt, untam. Ráadásul karáncsony előtt játszódik, ez is fura volt most, persze ez nem a könyv hibája. Magyarul Ajándék címmel jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése