2015. június 27., szombat

Dana Bate: Iránytű a szerelmhez és titkos lakáséttermekhez

Egy barátnőmtől kaptam kölcsön a könyvet, igazából csak a címe tetszett meg, nem tudtam mire számítsak. Így aztán nem voltak elvárásaim a könyvvel kapcsolatban, aztán nagyon kellemesen csalódtam.


Hannah élete a külső szemlélő számára igazi álom: jó állás, menő pasi, partik a felső tízezerrel. Ám ha az ember nem erre vágyik, lehet mindez akármilyen szép és jó, mégsem lesz boldog. Ez történik Hannahval is, aki szívesen süt akár 2 napon keresztül is egy répatortát és a sütés-főzésben leli igazi örömét, álmai netovábbja egy saját catering cég. Azonban mind a szülei, mind a barátja haszontalan hobbinak tekintik csak ezt, így a poltikai babérokra törekvő Adammal gyorsan el is válnak útjaik. Egy barátnőjével vág bele a lány a lakásétterembe, az első alkalmat egy véletlen folytán Hannah főbérlőjének szuper kéglijében tartják az ő kis koszos-dohos szuteréne helyett és hatalmas siker lesz. Gyorsan jön az elismerés, a pénz, a hírnév, de közben ott van az állandó stressz is és a félelem, h lebuknak. Hannah örlődik az iránta támasztott elvárások (szülei, főnök) és a saját vágyai között és lassan 2 újabb pasi között is. Talán a regény második fele nem tetszett annyira, de szerintem még az is átlagon felüli a könnyed kategóriában, nagyon fordulatos, bár bizonyos szempontból kicsit kiszámítható.
Több, mint 500 oldal, egyrészről limonádé, másrészről egyáltalán nem, meglepően értelmes, amiben közel sem csak a szerelemről van szó. Gasztró, de nincs tele receptekkel (ezek a végén vannak csokorba gyűjtve), mert akkor szakácskönyvet veszek, nem regényt, de ír a tematikus estek ételeinek hátteréről, ha múzeumba megy randizni, érdekeseket ír a múzeumról, ez nagyon tetszett. Pont ezt hiányoltam sok könyvnél az utóbbi időben, h nagyon a felszínen maradt, ez nem, szuper volt, szerettem!
Bár alapvetően nem vicces(nek szánt) könyv, nem arről szól, h jópofa legyen, mégis az: frissen, üdén humoros - nagyon meg tudott nevettetni, épp ezért került be a 2015-ös nagy olvasási kihívásomba is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése