2019. december 26., csütörtök

Sarah Morgan: Lichterzauber in Manhattan

A Manhattan trilógia – ami később még jó pár kötettel bővült – 3. részében a karácsonyi forgatagban, a 3. barátnőre, Evára talál rá végre a szerelem. A 3 lány közül ő a legromantikusabb, legcsajszisabb, mégis, már nem is emlékszik rá, mikor volt utoljára kapcsolata. Igazi csupaszív, jótét lélek.


Már ez első két kötetben is többször felbukkan Mitzy, a 90 éves nagymama, akinek unokája a sikeres és nagyon sármos thriller szerző, Lucas Blade. Mitzy megbízza Evát, ill. a cégüket, h díszítse fel Lucas lakását, amíg ő nincs otthon és főzzön neki egy csomó mindent, h legyen majd mit ennie. A jóképű unoka utálja a karácsonyt, okkal, hisz a felesége pár éve akkor halt meg, azóta még befelé fordulóbb, cinikusabb és gyanakvóbb lett. A new yorki hóviharban sok pakkal érkezik Eva, aki úgy tervezi, pár napra bekuckózik a menő, üres lakásba, h elvégezze a feladatokat, de meglepetésére Lucas otthon van és le is teríti a betörőnek hitt Evat. Együtt töltenek pár napot, beszélgetnek és bár egyértelmű a vonzalom, mégis vitával válnak el. Az író viszont rá kell, h jöjjön, h a régen várt ihlet a karácsonyra esedékes könyvéhez bár megjött Evával, de ahogy a lány elment, úgy ment az ihlet is vele. Az Urban Genie 3 gráciája jó üzletet köt a kőgazdag pasival, karácsonyig Eva nála lesz, onnan dolgozik és „szolgáltatja neki az ihletet”. Eva meg azt kéri, h vigye el Lucas a Snowflake bálba, ahova minden vágya eljutni és ahova a pasinak a meghívója ellenére sincs esze ágában sem elmenni. Ahogy Morgannal már megszokhattuk itt is sok minden lappange a felszín alatt a csodaszép, okos és jómódú főszereplőknél, de azért nagy nehezen csak sikerül legyőzni minden akadályt és ezúttal sem marad el a – szokás szerint csöpögős - happy end.
Ez a rész kimondottan tetszett, talán a karácsonyi feeling miatt is, meg valahogy az volt az érzésem, h jobban ki volt találva, mint a többi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése