2020. január 31., péntek

Sophie Kinsella: Mini Shopaholic

Egy év szünet után folytattam a sorozatot, mert jó lenne valamikor a végére érni. Ugyanazt tudom megállapítani, amit eddig is: Becky Brandon vásárlásfüggő, aki szemrebbenés nélkül füllent mindenkinek, de ami még ennél is rosszabb, ragaszkodik is körmeszakadtáig a teljesen gyerekes hazugságaihoz, ezzel őrültebbnél őrültebb szituációkba lavírozva magát.


Ezúttal sem aprózza el, most a fontosabb projektjei: az immár kétéves kislányukkal, Minnie-vel még mindig a nő szüleinél laknak, mert mindig meghiúsul a házvásárlásuk, mikor kiderül, h a szülei nem bánnák már, ha végre elköltöznének, jön a hazugságok láncolata ház és költözés ügyben. Ezenkívül Becky meglepetés szülinapi bulit szervez a férjének, ami azért nagy feladat, mert egyrészről Luke köztudottan utálja az ilyesmit, másrészről Becky egy hollywoodi sztárok partijaival vetekvő eseményt akar szervezni, de pénze nincs rá, így mindenféle fondorlatos megoldásokhoz folyamodik…ezenkívül jó lenne megregulázni a kétéves Minnie-t, rávenni Luke-ot egy kis tesóra, rendezni Luke és az anyja kapcsolatát, megtalálni a gazdasági válság közepette a megoldást, h a kliensei továbbra is vásároljanak nála, szóval főhősnőnk nem unatkozik.
Megint nagyon sokszor volt eszméletlenül blőd, gyerekes, buta, de szokás szerint fel-felvillant egy érző emberi lény is. Most már nem csak Luke-hoz, de a kislányához fűződő kapcsolata is talány, ezekben kimondottan gyengén teljesít Kinsella szerintem, konkrétan se a lányával, se a férjével nem igazán van „megfogható” kapcsolata Beckynek. 2 rész van még hátra a sorozatból, hamarosan következnek azok is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése