2010. november 28., vasárnap

Anette Göttlicher: Wer ist eigentlich Paul?

Anette Göttlicher a német Cosmopolitan online kiadásának főszerkesztője volt jó darabig, ott kezdte írni Marie naplóját, amiből aztán könyv lett, majd annak folytatása is, jelenleg 4 részes a „Paul sorozat”. Tényleg nevezhetjük annak, mert alapvetően a szőke harmincas fickó a központi figurája nem csak a könyvnek, hanem a 28 éves Marie életének is, amit meg is oszt szorgosan a naplójával. A lány teljesen belezúgott Paulba, ami fordítva nem teljesen igaz, meg a hát a pasik egyébként is olyan furák tudnak lenni;), ez a pasi meg különösen.


Engem nagyon eltalált a stílusa: eredeti, mai, humoros, önirónikus - pont az, amit szeretek. Időnként persze sok a gyötrődés, pláne egy ilyen hmmmm, érdekes pasiért;), de valahogy mégsem válik unalmassá, mert mindig van 1-1 finom poén, valami olyan fordulat, ami anélkül vitt tovább, h erőlködnöm kellett volna, nagyon szeretem az ilyen könyveket, ill. az ilyen stílusban íródott könyveket.
Igazából szöget ütött a fejembe, h miért tetszettek annyira ezek a könyvek, elvégre igazából abszolút semmi különös, de vhogy meg mégis… Arra jutottam, h egyszerűen a főszereplőnő annyira…szabad. Minden szempontból és ezt jól használja, kihasználja. Rengeteget jön-megy, dolgozik, tanul, utazik, persze nem csupa móka és kacagás az élete, de vhogy mégis irigylésre méltó, ahogy éli az életét, ahogy veszi az akadályokat, ahogy látja a történéseket, amilyen öniróniával és humorral éli a mindennapjait. A könyv valóban rövid napló bejegyzésekből áll, de mégis többek ezek ennél, szinte mindegyikben van egy aktuálisan vagy éppen a múltban megesett történet esetleg álom, valami igazán jó kis sztori, vagy valami olyan gondolat, amin aztán az olvasó is eltöpreng. Azt hiszem sokat mond, ha egy napló érdekes, szórakoztató, nem lehet rossz élet az;).
A címadó kérdésre, miszerint ki is az a Paul? nem nagyon kapunk választ, nem sok derül ki Marie rajongásának tárgyáról. Na de folyt. köv., elvégre még van 3 könyv;).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése