2020. május 25., hétfő

Katrin Koppold: Sehnsucht nach Zimtsternen

A harmadik kötet a harmadik nővér, Lily története. Bár nem vagyok maradéktalanul elragadtatva a sorozatot illetően, azt meg kell hagyni, h a különböző karaktereket elég jól hozza a szerző.


Lily rögtön az elején sokkal szimpatikusabb volt nekem, mint az előző kötet főszereplője, Fee. Bár már felnőtt és házas, mégis a vörös hajú, picit duci nő igazi jó kislány, legalábbis mindenki ezt gondolja róla. Az élete teljesen felfordul, amikor a férje váratlanul elhagyja. Nincs munkája, pasija és perspektívája se nagyon, bár a 2. dolog gyorsan megoldódni látszik, mert hirtelen több, jobbnál-jobb pasi is legyeskedik Lily körül. Ráadásul lassan kibontakozik a jövőképe is, h mit szeretne csinálni és az ikertestvérével, Miával karöltve megvalósítják az álmukat. A végén a happy end is összejön persze.
Ez a kötet tetszett, mert elég fontos témákat vet fel, amikbe persze – már csak a műfaj miatt sem – nem megy bele igazán mélyen, de nem is bagatellizálja el őket. Azt azért az elejétől sejteni lehet, h nem a minden szempontból ideális, jól fésült jelölt hódítja meg Lily szívét, hanem sokkal inkább a minden szempontból „rossz választásnak” tűnő, de hát ilyen az élet, nyilván ez a kihívás, meg az izgalmas, a valóságban is és a történetben is, de a vívódásukat ezzel kapcsolatban is egész jól hozza. Szóval összességében szerintem ez a rész tetszett eddig a legjobban, kíváncsian várom a befejező, 4. történetet a 4. nővérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése