2013. augusztus 19., hétfő

Sophie Berg: Liebe im Gepäck

Franziska 35 éves, Párizsban él a vőlegényével, aki kissé fura figura. A nő szüleinek táska-bőrönd boltjuk van, a nő kifejleszt egy új bőröndöt ’dolgozó-utazó’ nőknek, épp Kínába készül 3 hétre, h a gyártás kezdetén ott legyen, ekkor kapcsolódunk bele az életébe – ez a szál még tetszett.


A másik, a népszerű énekes Harry szála már kevésbé. A pasi épp válik a modell feleségétől, bepillantunk a sztárocskák rendkívül sekélyes világába, a kulisszák mögé, kiábrándító. Nem tetszett, se a cselekmény, se a szereplő és valahogy nagyon reméltem, h a két szál nem fog összeérni, bár sejthető volt, h hiába reménykedek. Gyorsan össze is értek az események, mikor a híres zenésznek elege lesz mindenből és az ikertesója útlevelével, valamint vadiúj külsővel megy a reptérre, h az első szembe jövő helyre repüljön,  belebotlik Franziskába. A nőt épp  cserben hagyta az ügyvédje, mire Pekingbe érnek, kész a haditerv, a pasi adja ki magát az ügyvédjének, h komolyabban vegyék. Nem túl nehéz kitalálni, milyen irányt vesz a történet szerelmi szála, de azért a bőröndös szálon akadt pár meglepetés. Maga a happy end aránylag nehezen jön össze, kever-kavar még a szerző, h kijöjjön a több száz oldal, de kb. tényleg ez volt az érzésem.
A borító és a cím megfogott, de a tartalom elmaradt ezek mögött, nem tudtam igazán megkedvelni a szereplőket, így a történetük sem nagyon kötött le. Az a baj, h ha valami könnyedet akarok olvasni, de az nem szórakoztat, kapcsol ki, akkor sokkal jobban lefáradok tőle, mint valami nagyon komoly olvasmánytól, ezt most egy végig dolgozott nyár végén egyre jobban érzem, mégis mindig a laza olvasmányok felé kacsintgatok, így fáradtan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése