2015. augusztus 27., csütörtök

Kylie Kaden: Der Sommer mit Kate

Francesca és Jack kisgyerek koruk óta ismerik egymást, nagyon jó barátok. Mikor a gimi utolsó évében felbukkan a gyönyörű Kate, duójukból hármas lesz, Jack összejön az új osztálytársnővel, Frannek pedig a legjobb barátnője lesz. Mikor befejezik a gimit néhány barátjukkal kempingezni mennek, itt Kate elmondja Frankinek, h babát vár Jacktől, ez utóbbi pedig azt osztja meg a lánnyal, h ott akarja hagyni Katet, mert őt szereti. Ám a beszélgetésből, Kate soha nem tér vissza, keresik, de semmit nem találnak. Kétségbeesés, félelem, bizonytalanság, gyanú…majd a bizonyosság, mikor megtalálják a lány holttestét. Ezek az események örökre megváltoztatják Franki és Jack életét, elszakadnak egymástól.


Jó pár évvel később a 30-as Franki egyedül él, mióta szakított a vőlegényével, magányos és nem túl boldog, mikor a szomszédba az ezer éve nem látott Jack költözik, ráadásul a családjával. Mindkettőjük élete másként alakult Kate halála után, mint ahogy tervezték, vagy szerették volna, közös titkukat nem fedik fel, de újra elindul köztük valami, a régi barátság, az egykori érzelmek. Az egykor történtek a jelenben is alaposan felforgatják az életüket, rájönnek, h le kell zárni a múltat ahhoz, h végre belekezdjenek a jelenbe, tiszta lappal. A végén a két egykori szerelmes, akiknek be nem teljesedett szerelme újra fellobban, végre egymásra talál.
A történet első fele párhuzamosan játszódik a jelenben és a múltban, de nagyon lassan adagolja az információkat, a visszatekintések elég hosszúak és helyenként unalmasak is. A második felében viszont felgyorsulnak az események és a végére került bele még egy csavar is, így egy igazán kellemes, helyenként izgalmas és humoros, érzelmes olvasmány kerekedett belőle. Tetszett, ahogy leírja Franki érzelmeit és ahogy a nő veszi az akadályokat, megoldja a problémákat és nem omlott az első adandó alkalommal Jack karjaiba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése