2010. augusztus 15., vasárnap

Ildikó von Kürthy: Höhenrausch

Üdítően friss, pimaszul humoros, könnyed olvasmány. A napi 12-14 órás meló után ill. a közbeiktatott szünetekben is öröm volt olvasni és kuncogni:). Tele van olyan gondolatokkal, amiben nincs semmi extra, semmi újdonság, mégis olyan bájosan, viccesen és eredetien találja fején a szöget, h muszáj vihogva még 2x-3x elolvasni, szeretem az ilyen könyveket.


Adva van egy 35 éves éppen megcsalt nő és rövid időn belül hozzácsapódik még 3 pasi, egy frissen szerzett meleg cimbi, egy e-mailen bölcselkedő illusztrátor, akivel lakást cseréltek, na meg a jóképű, középkorú szerető. Linda mindig is erre vágyott, h végre ő legyen a fenyegetés, ne rá jelentsenek fenyegetést, h ő legyen a másik, ne az egyik, de amint szerető lesz, kezdi másként látni a dolgokat. Amikor aztán az exbarátja is feltűnik a színen, igyekszik jó döntést hozni, de közben mégis két szék között a pad alá esik, ám van, amikor ennél jobb nem is történhetne az emberrel.
Valószínű hülyeség, de nekem a fényekről írott gondolatai tetszettek nagyon, milyen megvilágításban látjuk azt, akit szeretünk és milyenben magunkat ill. milyen fények vannak egy nő és egy pasi lakásában, nagyon tanulságos mindegyik, a második meg még nagyon vicces is (azért nem idézem, mert németül nem biztos, h értelme lenne, a saját fordításommal pedig nem akarom elrontani).
Elképesztően jó Linda e-mail levelezése is Andreassal, mit hogy lát a nő, mit hogy lát a pasi, ezen kívül még a barátnőjével folytatott telefonbeszélgetésekbe is „belehallgathatunk”. Tetszik az is, h az írónő könyvei mindig kisebb-nagyobb, a szöveghez passzoló képekkel vannak illusztrálva.
Magyarul Randiszervíz szingliknek címmel jelent meg a könyv, amit, az előző – általam olvasott – könyvéhez hasonlóan nem tartok túl jó címnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése