2011. május 14., szombat

Andrea Koßmann: Männertaxi

Egy Amazonos kirándulásom alkalmával fedeztem fel a könyvet és épp eléggé lököttnek tűnt ahhoz, h tetszen:).


Ennek ellenére eleinte nem nagyon jutottam dűlőre vele. Egyrészről hozza azokat a kliséket, amiket Bridget Jones óta ismerünk (kicsit túlsúlyos, kaotikus szingli), másrészről viszont egy egészen más oldalt is megmutat (csak szex, semmi érzelem), nekem ez így egy személyben kicsit fura volt.
Az elején azt éreztem, h tele van teljesen semmit mondó, érdektelen párbeszédekkel, sokszor tűnt nagyon erőltetettnek a dolog, nagyon jópofa akart lenni, de nem igazán sikerült.
A sztori annyi, h két pasikban csalódott barátnőnek, jön az a 'zseniális' ötlete, h a pizzákhoz hasonlóan pasikat kínáljanak fel, a némi törődésre, gyengédségre, satöbbire;) vágyó nőknek. Persze egy jó üzletasszony kipróbálja a szolgáltatást, mielőtt a kedves vendégnek ajánlaná;), így tesz Isa és Pia is, tesztelik a remek pasi példányokat, majd beindítják a vállalkozást, a Männertaxit.
Női limonádéhoz meglepően vastag könyv, több, mint 400 oldal, kb. az első 100 oldal "szenvedés" után, egyre jobb lett. Egyre inkább megismerjük a főszereplő Isa-t, akinek elég érdekes a viszonya a körülötte élő pasikkal: van, aki szereti , de ő csak szexet akar tőle, van aki megcsalta és elhagyta, de még nem felejtette el, van, aki csapná neki a szelet, de ő egyáltalán nem vevő rá és van, aki csak szexet akar tőle, naná, h ő az, akibe a lány belehabarodik. És persze közülük valaki a herceg fehér lovon;), akihez viszont az út hosszú és göröngyös, le kell győzni hozzá félreértéseket, sztereotípiákat, elveket, de végül úgy tűnik, érdemes.
Ritkán esik meg velem, h ilyen ’rossz’ kezdés után egy könyv mégis meg tud venni kilóra, de most ez történt. Nem tudom, h hozzászoktam Andrea Koßmann stílusához, vagy tényleg egyre jobban írt és egyre jobban variálta a dolgokat, de a végére igazán tetszett, nagyon jókat nevettem:).
Ráadásul, bár persze egy laza kis női olvasmányról van szó, a főhős mégis valamiféle fejlődésen megy keresztül, az eleinte kissé unszimpatikus csajból, a csupaszív, segítőkész Isa lesz és ez többnyire hihetően, túlzások nélkül előadva. Ami még tetszett, h sok mindenről szó esik: barátságról, emberségről, szerelemről idős és fiatal korban, szóval a végére még egy picit többet is adott, mint amit vártam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése