2011. november 27., vasárnap

Amelie Fried: Traumfrau mit Nebenwirkungen

Véletlenül akadtam Amelie Fried könyveire és mikor valami nagyon könnyed olvasmányra vágytam, belekezdtem ebbe. Fried tv-s műsorvezetőként kezdte, évekig volt talkshow-k valamint a Németországban nagy elismertségnek örvendő Stern-TV háziasszonya. 1995-ben váltott pályát, ez volt a 2. könyve, 1996-ban jelent meg. Azóta számos chick-litet írt, sőt néhány gyerekkönyvet is.


A főszereplő Cora, akinek egy PR cége van, meg egy se vele, se nélküle kapcsolata. A könyv 1 évet ölel fel, Cora 30. születésnapjától, mikor – akarata ellenére - szépen lassan, lépésről lépésre megváltozik az élete és a történések kényszerítik, h átgondolja a véleményét az élet fontos dolgairól. Pont ezért nagyon sok mindenről van szó a könyvben, meglepően sok mindenről: barátságról, gyerekvállalásról, másságról, túlsúlyról, szülőkkel való problémás kapcsolatról, családról, jótékonyságról, pénzről, megcsalásról, betegségről. Ilyen szempontból túltett az elvárásaimon, persze az is hozzátartozik, h egyik témába sem ment bele túl mélyen, inkább a felszínen mozgott, mégis üdítő volt, nem csak kimondottan csajos dolgokról olvasni. Tetszett az is, h nem volt nagyon kihegyezve a romantikára, az, h ezalatt az egy év alatt a szerelmi élete is jól alakult Corának, időnként mellék szálnak tűnt a down-kóros gyerekek, egy szeretet családtag halála és egy új élet születése mellett. Persze azt sem titkolhatom el, h a vége alapvetően jó lett, elrendeződnek a szálak, kinek jól, kinek rosszul, nincs óriási meglepetés. Gyorsan olvasható és gyorsan felejthető, nagyon könnyed olvasmány.
Kissé meglepődtem, mikor most utólag láttam,h ’96-ban írta…persze azért az kiderül, h nem mostani teljesen, de hogy 15 éves, az azért meglepett, alapvető dolgok nem változtak;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése