2016. január 3., vasárnap

Karen Swan: Ein Geschenk zum Verlieben

Nagyon-nagyon szeretem azt, ahogy Karen Swan ír, így a könyveit, mindig amolyan "jutalomfalatnak" tartom fent;).


Laure ékszertervezőként dolgozik, egészen különleges medálokat készít. A barátjával, Jackkel eleinte úgy tűnik, boldgan élnek, viszont ahogy haladunk előre a történetben egy elég fura kapcsolat rajzolódik ki. Nem egyenrangúak Jack a pénzkereső, Jack főz, Jack Laura kedvében jár, a nő dominál, de nem a domináns viselkedésével, inkább valami mással, ami a múltban lappang. Nem is sejtik, milyen fordulatot fog venni az életük, mikor a dúsgazdag Rob Blake megbízza Laurát, h készítsen 7 medálból álló láncot a felesége, Cat 32. születésnapjára. A férfi a felesége életének 7 fontos emberéről ill. velük való kapcsolatáról akarja mintáztatni a medálokat. A morcos, szomorú, zárkózott Laura elkezdi vezetni az interjúkat a tökéletes nőről a 7 emberrel, h megismerje őket és a Cathez való viszonyukat. Mindenki álomnőről beszél, aki nem csak gyönyörű és különleges, hanem okos is. Erről személyesen is megbizonyosodhat Laura, amikor együtt tölt a Blake házaspárral és barátaikkal egy hétvégét a svájci síparadicsomban, Verbierben. A cél, h itt a 7 ember többségét meginterjúvolja, eleinte minden porcikája tiltakozik ez ellen, de végül mégis elmegy. Ez a hosszú hétvége az ébredés Laura számára a sok éves téli álomból. Az egykor kitűnően síelő nő, újra hódol régi szenvedélyének, Cat szőkére festi a haját, sorra kölcsönzi neki, gyönyörű és szexis ruháit, Laure nevet, flörtöl, újra önmaga. A nő Laurát is teljesen a bűvkörébe vonja. Verbier után már semmi nem a régi, megcsalás, intrikák, új szerelem, nagyon felpörögnek az események, az olvasó csak kapkodja a fejét. Fény derül a Laurát „megbénító” sokkra is, ami után felhagyott addigi életével és a bűntudatat kezdte irányítani.
Megint a felső tízezer köreiben játszódik a történet, ahogy Karen Swannál mindig, egyébként nem feltétlenül vagyok oda az ilyesmiért, de Swan olyan jól ír róluk, annyira olvastatja magát, ráadásul mindig egyértelmű, h az ember nem tudja igazán irigyelni ezeket az embereket, mert talán gazdagok, sőt szépek is, de mindig van valami bökkenő, itt sincs ez másként.
Nagyon tetszik, h – és ez általában így van a szerzőnél – nem lehet tudni, merre alakul a történet, mi lappang a múltban, persze van benne jócskán szerelmi szál, de ez sem egyértelmű, h ki kivel lesz boldog, a történet második fele nagyon sok meglepetést tartogat. Szóval Karen Swan most sem okozott csalódást: könnyed, olvasmányos stílus, bepillantás luxus életekbe és sok-sok problémába.

1 megjegyzés:

  1. Szio BUÉK, tudom nem ide tartozik de hallottad hogy a SAFIER Happy Familyből lesz mesefilmváltozat? :D csak irtam - bár valszeg tudsz rola :D

    VálaszTörlés