2017. február 25., szombat

Sophie Kinsella: Schau mir in die Augen Audrey

Számomra ez egy meglepő történet volt Kinsellától, na nem, mintha nagy szakértője lennék az írónőnek, de mindenesetre nagyon más volt, mint az eddig tőle olvasott chick litek.


A Turner család életébe pillantunk be, Audrey által. A tinilány nem jár iskolába, szociális fóbiája van, depresszív epizódokkal, az iskolában történt vele valami, de ennél konkrétabb nem derül ki, de ez elég is. Nem tud még a családja szemébe se nézni, ezért mindig napszemüvegben van, ez „védi” a tekintetektől, terápiára jár és komoly problémát jelent számára, ha ki kell mennie az utcára, vagy másokkal kell érintkeznie. Mindez persze a családjára is rányomja a bélyegét, anyja tulajdonképpen mindig épp az idegösszeomlás előtt áll, hisz nem csak a lányáért aggódik, hanem a fiáért, Frankért is, aki a kissé neurotikus anya szerint számítógépfüggő. Az apa és a 4 éves Felix inkább csak a történet mellékszereplői. Audrey állapota rohamos fejlődésnek indul, amikor bátyja egy barátja feltűnik a színen. Linusszal minden olyan egyszerű és szépen lassan szerelem szövődik közöttük. El is uralkodik a lányon a hurrá optimizmus, ami azért még egy kicsit korai.
Fontos témák, sok tanulság, nagyon jól kitalált és megírt, szerethető szereplők, a történet végére mindenki leküzdi a démonjait és helyreáll a világ rendje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése