2017. március 27., hétfő

Lori Nelson Spielman: Nur einen Horizont entfernt

Az első könyv, amit olvastam a szerzőtől rögtön a kedvenceim között landolt, így nagy reményekkel vágtam neki ennek a regényének is.


Hannah élete rendben van, ismert és elismert tv-s személyiség, az özvegy polgármester barátnője. Nem várt fordulatot hoz az életébe egy régi osztálytársnője kezdeményezése, aki köveket küld mindazoknak, akiket élete során megbántott és a bocsánatukat kéri. Ha megbocsátanak, vissza kell küldeni neki a követ és nekik is újakat kell küldeniük mindazoknak, akiktől szeretnének bocsánatot kérni. A kövek igazi lavinát indítanak el Hannah életében, velük együtt sok minden felszínre tör a múltból, amit igyekezett elfelejteni és elfedni és lassan maguk alá temetik Hannaht. Hosszú és fájdalmas folyamat során rájön jó néhány tévedésére, felnyílik a szeme, de ezzel párhuzamosan elveszít mindent, ami addig fontos volt neki. Az élet azonban új ajtókat nyit ki számára és új lehetőségeket ad, immáron önmagaként, titkok és elfelejteni akart múlt nélkül.
Komoly, helyenként már-már melankolikus olvasmány. Sajnos a főhős, Hannah nem került közel hozzám és ha ez így van, azt is jelenti mindig, h nem tetszett igazán a regény sem, így volt ez most is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése