2017. március 8., szerda

Petra Hülsmann: Glück ist, wenn man trotzdem liebt

Isa teljesen normális életét szabályozott keretek között éli. Mindennek megvan a maga helye és ideje, megvan a lány rövid- és a hosszútávú terve az életre.


Alapvetően aprócska változásnak tűnik, h a munkahelyével, a virágbolttal szemben, a kis thai büfé helyén egy új étterem nyílik, mégis ez forgatja fel Isa életét. Új ízeket ismer meg és új barátokat szerez, lazul a „hét rendje” és a rekordokat döntögető melegben bejárja Hamburgot, miközben lassan rájön, h két férfi között vívódik.
Van egyrészről az igazi, aki abszolút minden elvárásának megfelel és akibe pont ezért bele akar szeretni és bele kell szeretnie és van az ideális pasitól fényévekre leledző, aki mégis Isa gondolataiba tolakodik…Ez a szembeállítás, ez a dilemma tetszett, mert nagyon is életszagú: megalkotunk magunknak egy ideált, még olyan szerencsések is vagyunk, h találkozunk vele, mégsem tudunk beleszeretni, mert a szerelem nem ilyen egyszerű. Megfelelhet valaki minden elvárásunknak, de ha nincs meg a kémia, a szikra, nem fog működni a dolog.
Olvastatta magát, a kis könnyed, jól megírt limonádé sok-sok szituáció komikummal, minden a helyén volt és a helyére került, tetszett, biztosan fogok még olvasni a szerzőtől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése