2017. augusztus 8., kedd

Christiane Hagn: Macht's gut, Ihr Trottel!: Auf der Suche nach dem Paradies

Már több könyvet olvastam Hagntól, így tudtam, h egy könnyed, csajos olvasmányra számíthatok.
Christiane – maga a szerző – pillanatok alatt képes szerelembe esni, az agya kikapcsol ilyenkor, aztán rövid időn belül jön a szerelmi bánat. Egy ilyen eset után utazgat egy kicsit, Ausztrália, aztán Indonézia, itt egy kis eldugott szigeten találkozik egy dél-afrikai halásszal, akibe szintén rögtön belehabarodik, ám ezúttal kölcsönös a dolog.


10 nap idill után a nőt várja a berlini élete, a munkája, a barátai és azzal ő is tisztában van, h egy kis szigeten, ahol a sharia törvényei uralkodnak, ahol nincsenek kávézók, a kunyhókban nincs mosdó stb., nehezen tudná elképzelni az életét, pláne olyasvalakivel, akit szinte nem is ismer. Ám David hiányzik neki, virtuálisan folytatják a kapcsolatot, majd a nő szakít, de rájön, h mernie kell lépni, megpróbálni és nem egész életében azon bosszankodni és sajnálkozni, mi lett volna, ha…Végül dönt, mindent felad valakiért, aki egy eldugott muzulmán szigeten halászként keresi a betevőre valót, ráadásul egykori börtönbüntetése miatt el sem hagyhatja a szigetet. A nő megveszi a repülőjegyet, ám addig még ad magának 5 hónapot, h elrendezze az életét, a legnehezebb diónak a szülei ígérkeznek, akik nem akarnak hinni a fülüknek, mire készül 30 egy néhány éves lányuk. Christiane nagy kockázatot vállal és a kaland tényleg nem egyszerű, mert persze egyrészről ott van a boldog, beteljesült szerelem, másrészről meg egy csomó nehézség, a magány, a nyelv, szigorú vallási előírások, a honvágy. Éveken és számos nehézségen át követjük a pár történetét, míg végül révbe nem érnek Németországban.
Valójában ez egy bővített kiadás, az eredeti könyv a nehézségek tetőfokán ért véget, majd ezt egészítette ki Hagn egy kb. 40 oldalas „update”-tel, így lett teljes a sztori, olyannyira, h jobb, volt, mint vártam, sokkal elgondolkodtatóbb. Szimpatikus pár, izgalmas-kalandos történet, sok hullámheggyel és völggyel, amik számomra igazivá tették a sztorit, ami tényleg igaz is. Kiderült, ahogy utána olvastam, h tényleg a saját történetüket írta meg, azóta is együtt vannak, immár 2 gyerek szüleiként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése