2017. szeptember 21., csütörtök

Amy Harmon: Unendlich wir

Régóta a Kindle-n volt ez a könyv, végre elolvastam és meglepően jó volt. Izgalmas, helyenként eredeti, időnként vicces, pörgős.
Két, első ránézésre teljesen különböző fiatal találkozásának története a regény. Bonnie bár szegény családból származik, de 21 éves korára nagy énekesi karriert futott már be, kapzsi, szívtelen nagyanyja menedzselésével. Finn, bár nagyon intelligens, matematikai zseni, 24 évesen már 5 évet börtönben töltött, ami minden szempontból rányomta a bélyegét az életére.


Mindketten pont ugyanakkor akarnak véget vetni addigi életüknek és egy véletlen folyamán találkoznak, majd együtt akarnak Las Vegasba menni. Útközben hol egymás agyára mennek, hol jól elvannak, megismerkednek, rájönnek, h meglepően sok közös van bennük és az életükben (mondjuk azért van néhány túlzás, pl. h mindkettőjüknek meghalt az ikertestvére, azért ez elég nagy véletlen…). Sok kalandba keverednek, miközben a dühös nagymama manipulálja a sajtót és a fiatal pár után koslat már nem csak a média és a paparazzik, hanem rendőrség is. Űzött vadként szelik át az Egyesült Államokat, néhány nap alatt több évnyi megpróbáltatást és kalandot élnek át, ami összekovácsolja őket és persze egymásba is szeretnek. A fináléban aztán van minden : vegasi esküvő, Oscar-díjkiosztó, börtön;). A végén, a sok szenvedés után csak elnyerik jutalmukat és happy enddel fejeződött be a történet, de ez most nagyon jól volt így. Nagyon filmszerűen van megírva szerintem, jó kis roadmovie-t lehetne forgatni belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése