2017. november 28., kedd

Adriana Popescu: 5 Tage Liebe

Jonas épp legjobb barátja, Patrick legénybúcsúját szervezi, amikor egy sztriptíz táncosnőre van szüksége, így kerül a képbe Maya. A nagy nőcsábász megállapodni nem tudó és nem akaró Jonas egy pillanat alatt beleszeret a lányba, aki hol dívaként vonaglik meztelenül a színpadon, hol törékeny őzikének látszik.


Ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, kiderül, h Mayának van egy fura teóriája a kapcsolatokról: szerinte ezek sosem kellene, h 5 napnál tovább tartsanak, mert az első 5 nap a legszebb, az ember még megpróbálja a legjobb oldalát mutatni és minden tökéletes, de utána jönnek a hétköznapok és elillan a varázs, innen jön a cím is (5 nap szerelem). Jonas nem igazán ért vele egyet, de aztán következik élete legszebb 5 napja a lánnyal, ami alatt mindent felad érte, Barcelonába viszi autóval és boldogabb, mint valaha, végre rájön, h mit keresett egész eddig. Az 5 rendkívül eseménydús közös napjuk után Jonas belátja, Mayának igaza volt, ezalatt a rövid idő alatt átéltek mindent, amit egy kapcsolatban át lehet élni és a lány életében most nincs hely számára. Új életet kezd, szenved, de újra a munkájára koncentrál és a siker nem is várat sokáig magára, de ekkor újra felbukkan Maya is…
Fura egy történet volt, nem nagyon tudtam azonosulni Maya 5 napos teóriájával és vele sem igazán. Nem nagyon tetszett a történet menthetetlenül romantikus és felszínes volta sem. Ami még zavart, h a szerzőnő Jonas szemszögéből írja le az eseményeket, ez szerintem mindig kemény dió, nem nagyon emlékszem, h olvastam volna már olyat, ahol hitelesnek találtam volna egy nő írását egy férfi szemszögéből, itt sem. Főleg, h Jonas elvileg egy nőcsábász macsó, ebből abszolút semmi nem derül ki, csak a romantikus hősszerelmest ismerjük meg - ha nem tudom, h nő írta, ebből akkor is rájövök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése