2019. október 27., vasárnap

Kerstin Gier: Silber – Das erste Buch der Träume

Magyarországon is nagy sikert aratott a német írónő leginkább tiniknek szóló rubin/zafír/smaragd trilógiája, ahogy a Silber trilógia is, aminek célcsoportját ismét a tinik jelentik. Bár ebből a korból már bőven kinőttem, de tetszett az első sorozat is, így ez is régen tervben volt.


Olvastam párat Gier chick-litjeiből is és bár ezek is tetszettek, de annyira nem, h még többet olvassak belőlük, néhány elég volt. Ennek viszont a nyelvezete megint csak annyira jópofa, könnyed, a szereplői olyan jófejek, h megvett simán kilóra, ráadásul, amire általában vevő vagyok: felépít egy ismeretlen, titokzatos „álomvilágot”. Persze nagyon hasonlít az előző trilógiájához, hisz itt is fantasyről van szó, aminek főszereplői kamaszok és persze a tini szerelem is fontos szerepet kap.
A trilógia névadója és főszereplője a 16 éves Liv Silber, aki húgával, Miával együtt szüleik válása után évente költöznek. Ezúttal Londonban kötnek ki, ráadásul össze is bútoroznak anyjuk pasijával, akinek szintén kamasz ikergyerekei vannak. Florence és Grayson a suli menői közé tartoznak ráadásul a srác másik három „szőke herceggel” együtt a lányok vágyainak tárgya. Liv számára viszont hamar kiderül, h a jóképű fiúkat más is összeköti: ki-be járkálás egymás álmaiba, mindenféle latinul mormolt furcsaságok, kívánságok teljesülése és egy démon, aki sakkban tartja őket. A kíváncsi és kotnyeles Liv hamar ebben a misztikus körben találja magát, mint a fiúk megmentője és közben egyre jobban összemelegedik Henryvel, a szőke szépfiú alakulat egyik oszlopos tagjával. A végén aztán csavar a szerző egyet a sztorin és egy jó kis akciódús jelenettel tesz egy hamvában holt kísérletet arra, h meglepetősen „egyszerűen” befejezze az addig nagy gonddal felépített sztorit, de mivel trilógiáról van szó, ez még csak a kezdet.

Magyarul is megjelent a trilógia, Silber – Az álmok első könyve a címe az első résznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése