2015. július 26., vasárnap

Lauren Weisberger: Die Rache trägt Prada. Der Teufel kehrt zurück

8 évvel vagyunk az első könyv vége után és bár ez nem kapott túl jó értékeléseket az amazonon, mivel nekem az első rész nagyon tetszett, belefogtam és persze kíváncsi is voltam, merre megy tovább Andy sorsa.
Rengeteg minden változott az életében, sőt minden. Emily, az egykori senior asszisztens, a kolléganője, a legjobb barátnője, sőt együtt alapítói egy luxus esküvői magazinnak és Andy épp most megy hozzá a jóképű, jónevű, jómódú Maxhoz.


Emily? Esküvői magazin? Max? – meg voltam lepve. Remekül van felépítve a regény, nagyon tetszett, ahogy minden fejezetben elárul valamit a múltból, ezzel magyarázatot adva a miértekre, hogy is jutott idáig. Az elmúlt években Miranda mentes életet éltek, de egykori zsarnoki főnökük szemet vetett a jól menő lapjukra és az Elias Clark társasághoz akarja csábítani őket, aminek most már vezetője. Andy hallani sem akar erről, míg Emilyt izgatja a lehetőség.
Pár nappal az esküvő után kiderül, h Andy már 3 hónapos terhes, hamarosan megszületik Clementine, az imádnivaló kislányuk és Andynek - ahogy a legtöbb nőnek - nehezére esik összeegyeztetni az anyaságot a munkával és a feleség státusszal. Az Elias Clark ajánlata viszont továbbra is ott van és Emily továbbra is lelkesedik, Andy meg hallani sem akar róla, pedig a férje, Max is győzködi. Ideig óráig sikerül kihátrálni, de a döntést nem lehet örökké halogatni. Bár ebben a könyvben úgy tűnik, Andreának sikerül egy olyan életet felépítenie, ahol a szeretet, a barátság és az emberi értékek számítanak, a végén mégis csúnyán elárulják, amiért kilép a barátságból, a magazinból és a házasságából is. A végén majdnem úgy néz ki a dolog - kb. 1 fejezettel a vége előtt - mint az első részben, h az élete darabokra hullott, de itt van még egy fejezet, amiben elvarrja a szálakat, mind a szakmai – mind a magánéletét illetően, szerintem ez utóbbit kicsit meglepően, sután és némileg – főleg az első rész után – hihetetlenül.
Olvastam már Lauren Weisbergertől régebben egy könyvet, az is tetszett, ezek is, így biztosan lesz folytatás. Nagyon tetszik a sítlusa, könnyed, felépíti a karaktereket, szerethetővé teszi őket és bár az életük sokszor nem teljesen hétköznapi, az a kis glamúr, ami az eddig olvasott könyveit áthatja, jót tesz nekik;). Könyvei azonban ezzel együtt sem süllyednek le a chick-litek kategóriájába, mert mindig talál valamit, amik többé teszik őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése