2016. május 8., vasárnap

Sarah Armstrong: Nachts schwimmen

Minden a címmel kezdődik (Éjszakai úszás), Rachel, aki anyját ápolni tért vissza az ausztrál kisvárosba és szomszédja, a városban csak heti pár napot töltő orvos, Quinn éjjelente a városka uszodájánál talákoznak, h ott titokban ússzanak. Beszélgetnek és a szikrák gyorsan pattogni kezdenek közöttük, majd viszonyuk lesz.


Quinn és Marianne, a felesége már régóta szeretnének babát, de a nő többször is elvetélt és a remény egyre fogy. Mariannenak nincs is már más gondolata, csak az, h újra teherbe essen, de a férje időt kér tőle, félti a feleségét, a kapcsolatukat, amit lassan kezdenek felőrölni a problémák. A sors különös fintora, h aztán a felesége és a szeretője is egyszerre esik teherbe tőle. Egy nagyobb ugrás után néhány évvel később találjuk a szereplőket, közben Marianne lányt, Rachel fiút szült Quinnek, Rachel persze tud a férfi kettős életéről, de a feleségének sejtelme sincs róla, ahogy a gyerekeknek sem. Ez nem mehet így tovább, végül a férfi a feleségének és a gyerekeknek is elmondja az igazat és ezzel valamennyiük élete felbolydul. Érdekes a nők és a gyerekek reakciója, az érzéseik és Quinn vívódásai a helyzettel és önmagával.
Érdekes történet, sok erkölcsi kérdést boncolgat és közben végig az volt az érzésem, valami baljós hangulat lengi be az egészet. Bár tetszett, valahogy mégsem érintett meg igazán, a szereplők kicsit talán távol maradtak, nem tudott berántani a szerző a történetbe, nem tudtam igazán azonosulni velük és a problémáikkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése