2016. július 15., péntek

Juliet Ashton: Immer wieder du und ich

Kate és Charlie gyerekkoruktól ismerik egymást, előszőr játszótársak, majd szerelmesek, később elválaszthatatlan jó barátok, vagy többek is annál? A félreértések és intrikák meghatározzák az életüket, anélkül, h sejtenék ezt, házasság, válás, gyerek, megcsalás, siker, szenvedés, kapcsolatok, szakítások…míg végül minden és mindenki belátja, h ők ketten összetartoznak.


Hasonló, mint az Egy nap, a Du und ich und all die Jahre Amy Silvertől vagy Cecilia Ahern Für immer vielleicht-je, egy életre szóló fiú-lány barátság/szerelem története. Szeretem az ilyen regényeket, amikor sok éven át követjük a szereplőket. Itt nem egy meghatározott napon pillantunk hőseink életébe, hanem életük nagy eseményeinél: esküvő, keresztelő, temetés, válás stb. Minden fejezetben ugrunk egy pár évet, mindegyik egy meghívóval, vagy egy e-maillel kezdődik, amiből megtudjuk, melyik évben járunk.
Tetszett, aranyos történet, időnként meglepő csavarokkal, ennek ellenére valami hiányzott nekem belőle, h annyira lelkendezzek, mint az utóbbi időben többször is, egy-egy ilyen limonádé jellegű olvasmány után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése