2017. május 14., vasárnap

Andreas Brendt: Boarderlines – Fuck You Happiness

Az első rész azzal zárult, h a szörfös srác rájött, az állandó utazgatás és hullámlovaglás is mókuskerékké válik egy idő után, amibe bele lehet fásulni és elkezdett vágyni a teljesen átlagos, hétköznapi életre.


Bele is kezdett, menő közgazdász diplomájával azt vette a fejébe, h tanítani fog. Ehhez abszolválnia kell még egy két éves képzést és gyakorlatot, ami alatt azért sokszor felmerül benne, h tényleg ezért adta-e fel a szabadságát, a kalandos életét. Alig várja a szüneteket, amikor végre újra a habokba vetheti magát. Úgy tűnik, az élete sínen van, amikor elnyeri szíve hölgyét, akiről rögtön tudja, h ő élete szerelme. A lánnyal együtt vívják csatáikat a hétköznapokban és az egzotikus helyeket is együtt élvezik. De aztán 5 év után minden felfordul Andi életében, amikor a nagy szerelem hirtelen szertefoszlik. Évekig nem találja önmagát, az élete valódi értelmét Paula nélkül, mert még mindig meg van győződve arról, h az a lány. A történtek feldolgozásában végül a spiritualitás segít neki, ebben a könyvben ír a kegyetlen meditációs táborokban átélt élményeiről is, amiknek segítségével végül visszatalál önmagához.
A hangsúlyok itt már picit eltolódnak, bár továbbra is nagyon sok szó esik a szörfözésről, de emellett sok minden másról is, hisz Andi élete már sokkal több mindenről szól. Ismét sok kalandot olvashatunk Mexikóból, Marokkóból, Szenegálból, El Salvadorból, Sri Lankából, Hawaiiról stb., ami azért jót tett a könyvnek, mert szerintem ezek érdekelték a legtöbb olvasót az első könyvben is és a 2. rész tanárképzős történetei, legyünk őszinték, azért annyira nem izgik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése